Hlavní obsah
Názory a úvahy

Joe Biden jede bomby: Řekl, že byl první černoškou, co sloužila s černým prezidentem. Není to apríl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr.com/volná licence

Demence není sprosté slovo, ale ztráta vyšších mozkových funkcí, která v pokročilém věku hrozí většině z nás. 81letý Joe Biden se proto nemusí stydět. Respektive nemusel by, pokud by se včas stáhl do ústraní.

Článek

Co však už dlouho předvádí ve funkci hlavy USA, to je opravdu šílené.

Bylo to ostudné funkční období a je do nebe volající, jak se Joe Biden vůbec mohl opovážit přijmout kandidaturu na další čtyři roky prezidentování. Vysvětlení je prosté: zákulisní hráči americké politiky potřebuji v čele loutku, která by sloužila jejich zájmům, a Joe Biden se ukázal být ideální užitečnou hračkou na dálkové ovládání. Pročež Bidena plácají po ramenou a říkají mu, jak to dělá dobře. A popletený Joe tomu věří.

Svět se sice jeho trapasy baví, ale je to spíše k pláči. Kam to americká demokracie dospěla, když držitel jaderného kufříku nedá dohromady kloudnou větu? S narušenými kognitivními funkcemi může být nebezpečím pro celý svět.

Trochu se zastavím u toho, jak jsem přišel na to, že mentální schopnosti amerického prezidenta jsou výrazně oslabené, ačkoliv nejsem lékař, který by pacienta Bidena vyšetřoval. Je to ode mě asi drzé, ale já jsem si to prostě vydedukoval sledováním jeho bizarních vystoupení, která jsou k dispozici na internetu.

Měl by skončit

Pokud by se snad někdy prokázalo, že Bidenovy intelektuální schopnosti jsou na vysoké úrovni a o pokročilou demenci se nejedná, což nepředpokládám, nic by to neměnilo na tom, že jeho případné další působení v úřadu prezidenta by bylo neomluvitelné.

Ozývají se stále silnější hlasy (a to dokonce už i z řad amerických Demokratů), které to potvrzují. A já si kladu otázku, jak je vůbec možné, že celé to nedůstojné divadlo s názvem „Joe Biden prezident“ dokázalo dojít až do vyložené frašky, aniž by publikum hlavního herce vypískalo.

Paralela se Zemanem

I u nás jsme svého času zažili situaci, kdy Miloš Zeman nebyl s to vykonávat prezidentskou funkci ze zdravotních důvodů, a bylo téměř nemožné jej alespoň dočasně zprostit úřadu, protože byl obehnán hradbou arogantních přisluhovačů, kteří nepouštěli ven žádné informace, a kterým bezmocný prezident na nemocničním lůžku vyhovoval.

Něco je špatně v systému anebo v nastavení společnosti v tom smyslu, že na prezidenta se nikdy nesahá. Což myslím není úplně dobře, protože potom se v nejvyšším úřadě zákonitě objevují a setrvávají osoby pochybných kvalit a nízké inteligence, které jsou prakticky nesesaditelné.

The best of Joe

Na YouTube je k dispozici sestřih intelektuálních výkonů Joe Bidena, za které by se nemusel stydět ani Pepek Vyskoč. „Best of Joe“ video trvá přes 24 minut! A můžete v něm spatřit opravdu pestrou paletu bizáru. Bidena říkajícího nesmysly, Bidena pletoucího si názvy, jména a místa, Bidena zapomínajícího všechno, Bidena spícího všude, Bidena zmateného při jednání se zahraničními politiky a hlavami států, Bidena dezorientovaného v místě, čase, prostoru, dění i událostech a samozřejmě také Bidena zakopávajícího a padajícího odkudkoliv kamkoliv.

Je to opravdu odstrašující defilé toho, jak prezident vypadat nemá a nesmí. Je to parodie, karikatura, satira a sarkasmus v jedné osobě. Hlava demokratického státu nesmí reprezentovat národ tak, že při tom vypadá jako chovanec psychiatrického zařízení.

Jenže se to děje a někteří lidé, jež tahají v USA za nitky, asi chtějí, aby to pokračovalo, protože to vyhovuje jejich špinavým kšeftům. A vůbec jim nevadí, že tím poškozují už tak špatné renomé upadající světové velmoci a podrývají důvěru v demokracii.

Shame on You, Joe!

Je to opravdu hanebné, co chudák Biden předvádí. Že si toho není vědom, to mě v jeho stavu nepřekvapuje, ale někdo z jeho blízkých měl proti tomu už dávno zakročit. Jenže co když v podstatě ani není jak?

Z nepřeberného množství Bidenových ostudných vystoupení, která jsou na internetu doprovázena dehonestujícími komentáři, je zcela zřejmé, že Joe, v Česku přezdívaný také Bidet, je všem leda pro smích. Což je možná jediný způsob, jakým se mohou obyčejní Američané bránit otřesné figurce v úřadu prezidenta.

Další Bidenovy videohity

V jednom videu starý unavený Joe zničehonic mimo protokol odejde k holčičce, která sedí poblíž, a říká jí, že je roztomilá. Pak se jí zeptá, kolik je jí let, a vzápětí si sám odpoví otázkou: „Sedmnáct?“ odhaduje zkušeným pohledem. „Šest,“ odpoví holčička a všichni kolem jsou ve vrcholných rozpacích.

Sice mě to odbouralo smíchy, ale ve skutečnosti je to hrůza. V dalším videu se jakési paní dotýká tak, že jí z boku sahá na prsa, až mu ta žena musí jeho nenechavé ruce oddělat. No a v jiném videu, které se mi sem bohužel nepodařilo umístit a které je topovka mezi ostudami, Biden podává ruku nějakému muži a vzápětí mu ji hladí nechutným způsobem, jako by hladil partnera při milostné předehře. Skutečně vrchol trapnosti a všichni kolem z toho byli perplex. Kdyby Joe zrovna jakýmsi omylem nebyl prezident, dost možná by dostal ťafku do čumáku.

A zlatý hřeb nakonec: Biden nedávno prohlásil, že je hrdý na to, že byl první černošskou ženou, která kdy sloužila s černošským prezidentem. Nějak se mu to v hlavě pomotalo víc než obvykle, a on pravděpodobně spojil svoji funkci viceprezidenta, kterou vykonával v letech 2009 až 2017 za prezidentství Baracka Obamy, s působením nynější viceprezidentky Kamaly Harrisové, která je skutečně první černošskou ženou, která působí v této roli v Bílém domě.

Soudnost není jeho silná stránka

Že Biden nejeví jakékoliv známky sebereflexe, to potvrdil i v sobotním rozhovoru pro stanici ABC, když se prohlásil za nejkvalifikovanějšího kandidáta do nadcházejících prezidentských voleb. Mimo jiné uvedl, že při duelu s Trumpem, kterého označil za patologického lháře, byl nemocný. To my ale dávno víme, Joe.

„Kognitivní schopnosti testuji každý den,“ řekl moderátorovi ABC, který se během dvaadvacetiminutového interview opakovaně ptal, zda se prezident nechá nezávisle otestovat, aby prokázal, že je schopný další čtyři roky vést zemi. Odmítl, že by od kampaně v roce 2020 zeslábl a uvedl, že je „stále v dobré kondici“ a pod dohledem osobních lékařů.

Bůh žehnej Americe a demokracii!
Michal Pohanka

Aby toho nebylo málo, tak ve stejný den, kdy chudák Joe prohlásil, že věří, že je zdravotně způsobilý k dalším čtyřem rokům prezidentování, se mu povedlo přidat další ze zmatečných výroků, když na mítinku svým podporovatelům sdělil, že svého rivala v boji o Bílý dům Donalda Trumpa znovu porazí „v roce 2020“.

Jestli tohle není zjevná ztráta vyšších kognitivních funkcí, tak já jsem skalní fanoušek Petra Fialy, Víta Rakušana, Ivana Bartoše a Danuše Nerudové.

Anketa

Měl by Joe Biden okamžitě odstoupit?
Samozřejmě ano, to měl udělat už dávno
84,6 %
Ne, měl by dokončit volební období a pak už nekandidovat
8,3 %
Ne, chci tam Bidena i na další 4 roky, protože mě baví
5,5 %
Nevím, nezajímám se
0,7 %
Jiná odpověď
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 902 čtenářů.

Zdroj:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/bitva-o-bidena-cast-strany-chce-jeho-odchod-kruh-lidi-kolem/r~5c4c4afc390e11ef801c0cc47ab5f122/

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-zmateny-biden-jsem-prvni-cernosskou-zenou-v-bilem-dome-40479129

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-biden-se-oznacil-za-nejlepsiho-kandidata-proti-trumpovi-255316

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-prezidentske-volby-biden-trump-debata.A240706_070114_zahranicni_hovo

https://www.novinky.cz/clanek/volby-jsem-fit-a-orientuji-se-ujistil-biden-a-pridal-dalsi-zmatecny-vyrok-40479165#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest249_dop_grouped_entities_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz