Hlavní obsah
Názory a úvahy

Když Bartoš tančí na hrobě stavebnictví a plive občanům do tváře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ivan „Smrk“ Bartoš, kterého překvapují i tak banální otázky jako: „Jaká je nejvyšší hora ČR?“, točí provokativní videa, místo aby digitalizoval, až se z něj kouří.

Článek

Vystudovaný knihovník, který si plete Sněžku se Smrkem, si možná něčeho sněžného smrknul, jinak si to těžko vysvětlit.

Šaškárna, v níž napodobuje známou scénu Hugha Granta z filmu Láska nebeská, právě obíhá na síti. Bartoš místo práce točí blbosti a směje se lidem do obličeje.

Za situace, kdy tenhle pán pokazil, co se dalo, by měl i s celou svou katastrofální skvadrou odejít na zasloužené smetiště dějin. Ale on navíc ještě nejapným videem provokuje lidi, stejně jako kdysi Fiala s Nutellou.

Nejdřív měl plnou pusu siláckých řečí, jak všechno zdigitalizuje až na půdu, ale když měl konečně něco vykonat, předvedl jen neznalost, neschopnost a navrch do nebe volající drzost. Piráti vždycky byli mistry ve vytváření neexistujících problémů a v neschopnosti řešit ty skutečné a důležité.

Činnost stavebních úřadů je kvůli jeho mizerné práci ochromena, úředníci i občané jsou z toho ve srabu, ale on si klidně tančí svůj Srab Dance. Přesně takhle vypadá arogance moci v podání omezence, který má krátery ve vědomostech, ale sebevědomí bez sebemenší trhlinky.

A co na jeho trapnou exhibici říká hlas lidu? To si v komentářích k videu přečtěte sami, nedá se to publikovat. Peprně se tam píše o hroší kůži člověka, ze kterého se Čechům zvedá žaludek. Odezva na jeho chování je podobná, asi jako když Pekarová Adamová svého času mluvila o svetru navíc. To bylo vnímáno jako úplně stejné pohrdání občany, jaké teď předvádí Bartoš.

Dnes probíhá v Poslanecké sněmovně grilování tanečníka kvůli nezvládnuté digitalizaci. Ta má pro občany velmi neblahé důsledky. Například pan Vojtěch Urban chce postavit rodinný dům za Prahou a poslední dva měsíce se snaží zjistit, jak vlastně podat žádost. „Mám 24 měsíců na výstavbu, platím hypotéku, nájem, ale stavba teď dva měsíce úplně stojí,“ říká.

Čas jsou peníze, ale Bartoš má času dost i na tanečky, přestože nefunkční systém vytváří chaos, neboť neumožňuje splnit zákonem dané požadavky pro správný postup stavebního řízení. Úředníci musí při práci improvizovat a to může být v budoucnu posouzeno jako pochybení, čili stavební povolení by mohlo být právně napadnutelné. Což může znamenat i nemalé materiální škody.

„Nezažil jsem něco tak amatérsky nepřipraveného, jako je digitalizace,“ říká předseda středočeského Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Zdeněk Slepička.

A první místopředseda opozičního hnutí ANO Karel Havlíček tvrdí: „Zásadně se omezili stavebníci, investoři, developeři, projektanti, architekti, paralyzovaly se dotčené obce, destabilizovaly se dotčené úřady.“ Česká ekonomika kvůli tomu přichází o miliardy korun!

Bartoš tedy tančí nejen na hrobě svém, ale hlavně na hrobech těch, kteří potřebují stavět, a částečně také na hrobě české ekonomiky. A všem ostatním přitom plive do tváře.

Zdroj:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-online-grilovani-bartose-kvuli-stavebnimu-rizeni-ocima-stavitele-a-urednice-259276#dop_ab_variant=1356501&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz