Hlavní obsah
Satira

Ministryně odhalila prsa na veřejnosti a přesně takhle by mohla vypadat politička budoucnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační obrázek

Norská ministryně kultury a rovnoprávnosti Lubna Jafferyová na veřejnosti odhalila hruď a premiér Jonas Støre jí za to zatleskal. On sám se zatím veřejně nesvléká, ale to je nejspíš pouze otázka času.

Článek

Netuším, proč učinili ministryní kultury a rovnoprávnosti zrovna Pákistánku s norským občanstvím, protože nic asi není vzdálenějšího norské kultuře, tradici, mentalitě a rovnoprávnosti než muslimský Pákistán, nicméně Lubna Jafferyová pojala svou funkci zcela moderně a proevropsky, když se odvázala během doprovodného programu akce Oslo Pride. Vyhrnula si svršek a předvedla obnažené vnady, na nichž měla pouze střapce zakrývající bradavky.

Premiér Jonas Gahr Støre se k tomu postavil čelem: „Lubna je sebevědomý, svobodný a milý člověk, který je vítán na kulturních akcích po celé zemi.“

Ohlasy na sociálních sítích zdaleka tak sympatizující nebyly. Lubna totiž nevypadá jako hot girl pro Playboy a taky už má blíž k důchodu než k maturitě. Navíc její ňadra již dávno nejsou jak dvě kuličky z počítadla, ale připomínají spíš nosy Křemílka a Vochomůrky. Co by ale jeden neudělal pro Oslo Pride, že? Respektive pro komunitu LGBTQ+.

Dějou se to v Norsku věci. Vystavit na veřejnosti prsa po sezóně, to není právě kulturní zážitek a ani coby demonstrace rovnoprávnosti to neobstojí. Kdyby norský premiér ukázal svůj penis, vyšlo by to zhruba nastejno, jenže jemu by to tak hladce neprošlo.

I u nás jsme měli svou Lubnu, akorát stokrát hezčí a mnohem víc sexy. V roce 2001 tehdejší místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Petra Buzková během dovolené v Chorvatsku odložila horní díl plavek a české pánské publikum chrochtalo blahem, když spatřilo její polonahé fotky v bulvárním deníku Super.

Ani čeští politici muži nezůstávají pozadu. Bývalý premiér Mirek Topolánek v roce 2008 nechtěně zapózoval italskému fotografovi „dole bez“. Stalo se to během jeho dovolené na Sardinii a jenom čert ví, co se tehdy ve vile mafióza Berlusconiho odehrávalo. Každopádně tam musela být dost uvolněná atmosféra.

Panu Topolánkovi a paní Buzkové puritáni mohou jen těžko něco zazlívat. Politici byli na dovolené a ještě k tomu v cizině, tak se holt trochu odvázali. Zato ve Skandinávii se s tím nemažou ani doma. Někdejší finská premiérka Sanna Marinová, která se proslavila videem z bujarého večírku, na němž divoce pije a tančí, se nechala dobrovolně vyfotit pouze v saku s hlubokým výstřihem a bez podprsenky. Na severu holt byli vždycky dál.

Není proto vyloučeno, že se toho v budoucnu dočkáme i u nás. A já se na to těším jak malý Jarda. Taková Markéta Pekarová Adamová k vidění „na Adama“, to byl vždycky můj sen. Nebo premiér Fiala. Ten by nám mohl konečně dokázat, že je chlap. Nebo ministryně obrany Černochová. Ta by zase svými ženskými zbraněmi jistě odzbrojila všechny nepřátele, což by vyšlo mnohem levněji než stíhačky F-35 za miliardy.

Nemůžu si pomoct, ale erotika prostě do moderní politiky patří. A Zdeněk Troška by o tom mohl natočit bláznivou letní komedi s názvem Slunce, seno, erotika a politika.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-mlada-finska-premierka-se-vyfotila-bez-podprsenky-a-rozdelila-spolecnost-40339732

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-byl-to-velky-omyl-rekl-topolanek-o-dovolene-u-berlusconiho-40228529

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-norska-ministryne-pred-publikem-ukazala-prsa-premier-to-ocenil-40478718#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest249_dop_grouped_entities_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz%20Michalakova,%20Breivik

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/chtelo-se-mi-brecet-rika-buzkova.A010905_173838_lidicky_jup

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz