Hlavní obsah
Aktuální dění

Pražský primátor Svoboda v akci aneb Když máte černý kašel, ale na všechny se můžete vykašlat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: commons.wikimedia.org/volná licence

Politici na normální lidi kašlou a pražský primátor Svoboda dokonce černě

Česko letos zažívá nárůst infekcí, které se v minulém století podařilo téměř vymýtit. Na záškrt letos zemřel člověk poprvé od roku 1969! A do toho všeho si primátor Svoboda vesele chodí na jednání s černým kašlem a bez respirátoru.

Článek

Běžte do autobusu, tramvaje, metra, obchodu, na úřad, k lékaři či do restaurace, prostě kamkoliv dovnitř mezi lidi, tam třikrát hlasitě zakašlejte a poté těm, kteří vás budou vraždit pohledem, v klidu oznamte, že máte černý kašel.

Jaká asi bude reakce okolí? Ovace ve stoje nejspíš nesklidíte. Spíš naopak. Pokud mezi přítomnými bude někdo ráznější, klidně byste mohli dostat i do nosu, protože černý kašel je nebezpečné onemocnění, a vy nemáte mezi lidmi co pohledávat, natož bez respirátoru. Máte ležet doma a být v karanténě.

Černý kašel je vysoce infekční bakteriální onemocnění, které postihuje plíce a dýchací cesty. V minulosti způsoboval epidemie a umíralo na něj mnoho dětí i dospělých.

Ovšem, když jste prominentní politik pečující o všeobecné blaho a soustavně apelující na morální zásady a pravidla slušného chování, je to samozřejmě jiné. Primátor Svoboda se i navzdory černému kašli, který prodělával, účastnil rady města, tiskové konference k Barrandovskému mostu a slavnostního podpisu smlouvy s mezinárodní sítí měst ICORN. Na všech akcích byl bez respirátoru.

Osmdesátiletý politik je už dost starý na to, aby se mohl umět chovat, navíc je to lékař, proboha! Podobně jako jiní si však zřejmě libuje v kázání vody a pití vína. Kteří jiní? Tak především profesor MUDr. Roman Prymula. Vzpomeňme jeho varovnou show během corona krize, kdy nás svými radami posílal do lockdownu, aby byl vzápětí načapán na fotbalovém zápase mezi VIP hosty.

Ono je to vlastně pochopitelné. Když se coby prominent léta nepodíváte mezi obyčejný lid, protože MHD, busem ani vlakem nejezdíte, nákupy a úřady vám obstará sekretářka a všechno ostatní nějaký podržtaška, žijete v trochu jiném světě, kde platí jiná pravidla.

O nehoráznou drzost pana Svobody se naštěstí postarala krajská organizace Strany zelených v Praze. Ta na něj podala trestní oznámení na základě trestního zákona o „šíření nakažlivé lidské nemoci“.

„Věříme, že tímto neuvěřitelně sobeckým chováním, které mohlo ohrozit na zdraví i na životě desítky dalších lidí, se bude policie zabývat,“ uvedli na síti X Zelení.

Když se řekne Zelení, dost často vyskakuji z kůže, ale tímhle si u mě udělali malé bezvýznamné plus. Pokud by si dali do programu boj proti papalášům, kteří na normální lidi kašlou, mohlo by z nich konečně vzejít i něco dobrého. Je ale otázka, jestli se ostudou pána s motýlkem skutečně někdo bude vážně zabývat a vyvodí z toho patřičné důsledky.

Čert ví, jestli multifunkcionáře Svobodu budou mít jeho podřízení stále tak rádi, aby mu k narozeninám zaplatili a věnovali další monstrózní obraz (jako se to stalo nedávno), když jim po úřadě roznášel bacily a zvysoka dlabal na jejich zdraví a bezpečnost.

Zdroj:

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/780121/prazsky-primator-jako-rytir-brtnik-z-brtniku-bohuslav-svoboda-80-ods-jako-od-hynaise.html

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/svoboda-primator-cerny-kasel-trestni-oznameni-zeleni.A240315_090923_domaci_vajo

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/epidemiolog-roman-prymula-fotbal-poruseni-pravidel.A210218_201501_domaci_vank

https://vaccination-info.europa.eu/cs/informacni-listy-o-onemocnenich/cerny-kasel

https://echo24.cz/a/HU6fN/zpravy-domaci-cerny-kasel-umrti-spalnicky-zaskrt-infekce-priznaky

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cerny-kasel-smrt-nemoc_2403181508_jud

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz