Hlavní obsah
Lidé a společnost

ČEZ EPP stále funguje a pomáhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: RUN 4 FFWPU, Pexels

Je to již nějakou dobu, co ČEZ vydal svoji aplikaci EPP a od té doby nepřestává pomáhat běžným lidem. Jestli nevíte o čem je řeč, čtěte dál.

Článek

Aplikace EPP je zkratka pro Energie pro pohyb, což je mobilní aplikace, kterou vytvořila Nadace ČEZ. Není to tedy žádná malá věc od neznámých lidí. Je to aplikace, která vám, jak je již inzerováno, umožňuje pomáhat pohybem.

To znamená, že když se hýbete, například běháte, jezdíte na kole, nebo chodíte na procházku, získáváte body, které můžete darovat různým projektům, které podporují sport, kulturu, vzdělávání, nebo pomáhají postiženým lidem a obecně v lidem v těžké životní situaci.

Tyto projekty jsou navrhovány neziskovými organizacemi, školami, nebo obcemi z celé České republiky. Pokud uživatelé aplikace společně nasbírají dostatek bodů do konce měsíce, Nadace ČEZ pak přispěje na projekt konkrétní předem stanovenou částkou.

Aplikace EPP funguje velmi jednoduše. Stačí si ji stáhnout zdarma z App Store (iPhone), nebo Google Play (ostatní) a zaregistrovat se přes e-mail, nebo Facebook. Pak si můžete vybrat některou z 26 pohybových aktivit, které aplikace nabízí, a začít se hýbat.

Aplikace vám ukazuje, jak dlouho jste se hýbali, jakou jste ušli vzdálenost, jak rychle jste se pohybovali a kolik jste spálili kalorií. Podle typu aktivity, vzdálenosti a rychlosti pak dostáváte body, které můžete po skončení aktivity darovat některému z aktuálně nabízených projektů. Lze se zde přidávat i do týmů a soutěžit s ostatními týmy, kdo získá nejvíce bodů.

EPP existuje již od roku 2015 a od té doby si ji stáhlo téměř 600 tisíc lidí. Ti s její pomocí podpořili už přes 2 143 projektů po celé republice v hodnotě 160 milionů korun a čísla stále jen rostou každým dnem. Aktuálně je v aplikaci na výběr například:

1 z 4

Foto: mikjin

EPP projekt

2 z 4

Foto: mikjin

EPP projekt

3 z 4

Foto: mikjin

EPP projekt

4 z 4

Foto: mikjin

EPP projekt

Za mě je to ideální aplikace nejen na léto, ale i po celý rok. Kamkoliv půjdete, pojedete na kolo, nebo poběžíte, zapněte si ji a darujte potřebným peníze. Vás to nic nestojí, platí to Nadace ČEZ a na druhém konci jsou reální lidé od nás z republiky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz