Hlavní obsah
Lidé a společnost

Fotbalista Cristiano Ronaldo nedávno přišel tragicky o syna, jeho přítelkyně se těší na svatbu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fanny Schertzer / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Příběh jako z pohádky rozehrál fotbalista Cristiano Ronaldo nejen pro sebe jakožto jednoho z nejúspěšnějších hráčů všech dob, ale také pro svoji partnerku, prodavačku Georginu Rodríguez. Před dvěma lety je ovšem zasáhla osobní tragédie - úmrtí syna.

Článek

Celým jménem Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro je rodákem z Portugalska. Nikoliv z pevniny, ale z krásného ostrova Madeira, kde vyrůstal v jeho hlavním městě Funchal. Ostrované jsou na něj patřičně hrdí: pojmenovali po něm místní letiště, ve městě stojí jeho bronzová socha v životní velikosti a v mnoha domácnostech visí jeho zarámované fotografie.

Foto: Luis Miguel Bugallo Sánchez / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Bronzová socha fotbalisty ve Funchalu, ostrov Madeira

Svoji profesionální kariéru zahájil roku 2002 v portugalském klubu Sporting Lisabon, odkud v roce 2003 přestoupil do britského Manchester United. Po šesti letech se vrátil na pyrenejský poloostrov, tentokrát posílil řady španělského Realu Madrid za astronomickou finanční částku, která znamenala nejdražší přestup fotbalisty v celé dosavadní historii tohoto sportu.

Foto: Jan S0L0 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Cristiano Ronaldo v týmu Real Madrid, 2010

V roce 2018 přesídlil do Itálie do klubu Juventus FC. Po roce 2020 kopal chvilku opět za Manchester United, ale brzy dostal lákavou nabídku z Arábie a až do dnešních dní je součástí týmu An-Nassr FC v Rijádu, hlavním městě Saudské Arábie.

Ronaldo je celkově bezesporu jedním z nejlepších hráčů fotbalu všech dob. V roce 2008 získal svoje první ocenění Zlatý Míč, celkem jich vlastní pět (jeho úhlavní konkurent, argentinec Lionel Messi jich má již osm). Údaj z poloviny srpna letošního roku mu také přisuzuje největší počet vstřelených branek - během úctyhodných 1269 odehraných zápasů dal 915 gólů. Druhým je Messi a na třetí příčce je náš Josef Bican.

Foto: Mehrdad Esfahani/SNN / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Cristiano Ronaldo v saudských barvách, 2023

Aktuálně si v barvách saudskoarabského klubu odmítl převzít stříbrnou medaili z finále saúdského superpoháru. Během zápasu byl viditelně rozladěný na svoje týmové spoluhráče a jejich mizerné výkony, kdy inkasovali během pár minut čtyři góly a obvinil je, že na hřišti spí. K náladě mu nepřidalo ani to, že na něj saudští fanoušci z tribun opakovaně skandují „Messi, Messi, Messi“. Jinak je stále velmi úspěšným střelcem i zde - aktuálně odehrál s tímto klubem 66 zápasů, nastřílel 60 gólů a na dalších 16 přihrál. Ovšem po neúspěchu Portugalska na Euru 2024 se objevují na jeho adresu čím dál častější kritiky o uvadající kariéře.

Odjakživa byl svým způsobem posedlý tím, že musí být za každou cenu nejlepší. Ve všem. Při předávání trofejí, při sčítání nastřílených gólů. Tahle jeho vlastnost ho dostala na absolutní vrchol. Ale neopouští ho ani ve 39 letech, kdy už prostě není a při nejlepší vůli nemůže být tak skvělý jako dřív. A tím pádem se jeho umanutost stává tak trochu limitujícím faktorem.
Novinář Luděk Mádl v podcastu Nosiči vody

V soukromí je Cristiano již od roku 2016 spojován s prodavačkou Georginou Rodríguez. Seznámili se v Madridu, když Ronaldo navštívil butik s luxusním zbožím a ona jej obsluhovala. Vztah s fotbalistou jí totálně převrátil život. Nyní mu dělá hlavně domácí zázemí, aby se mohl plně soustředit na fotbal a náročnou přípravu a životní styl s důrazem na tvrdý trénink, speciální stravu a dostatek spánku. A vychovává také jejich děti - tři má Ronaldo umělou cestou přes náhradní matku, dvě mají společné.

Žijí aktuálně v Saudské Arábii v luxusním bytě obklopeni služebnictvem. Georgina ale občas svému příteli navaří, aby se potěšil po náročném dni domácím jídlem udělaným s láskou. Netají se tím, že by byla ráda víc než přítelkyní a čeká, až se Cristiano vysloví.

V roce 2022 je postihla velká osobní tragédie, kdy Rodríguez čekala dvojčata a nakonec přivedla na svět pouze jedno přeživší dítě, druhé (syn Ángel) bohužel porod nepřežilo. Georgina také odtajnila, že má za sebou další tři nezaviněné potraty. Dcerka dostala jméno Bella Esmeralda a mají spolu ještě šestiletou dceru Alanu.

S nejhlubším zármutkem musíme oznámit, že náš chlapec zemřel. Je to největší bolest, jakou může rodič zažít. Jedině narození naší dcerky nám dává sílu prožít tento okamžik s nějakou nadějí a štěstím.
Společné prohlášení Cristiana a Georginy médiím po tragickém úmrtí syna

Pokud byste chtěli do soukromí jeho rodiny nahlédnout detailněji, pusťte si dokumentární reality minisérii z roku 2022 Jmenuji se Georgina (v originále I am Georgina), kterou na obrazovky přinesla jedna známá zahraniční streamovací platforma a která zaznamenala takový úspěch, že už se natáčí další řada.

Použité zdroje:

https://zivotopis.osobnosti.cz/cristiano-ronaldo.php

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Cristiano_Ronaldo

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zlatý_míč

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-rozzureny-ronaldo-vynadal-spoluhracum-pak-odmitl-prevzit-stribrnou-medaili-5034975

https://www.idnes.cz/zpravy/revue/vztahy-a-sex/georgina-rodriguez-cristiano-ronaldo-dite-umrti-fotbalista.A230109_151316_sex_sub

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-nosici-vody-ronaldo-superman-nebo-pritez-umeni-skoncit-vcas-v-jeho-rejstriku-schazi-255402

https://www.elle.cz/celebrity/georgina-rodriguez-o-zivote-v-luxusu-svatbe-s-ronaldem-sve-show

Dokument „I am Georgina“, Netflix 2022

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz