Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pellegrini je odrazem absurdity slovenské společnosti, kdy homofobní Slováci zvolili údajného gaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: EC - Audiovisual Service / Xavier Lejeune / Wikimedia Commons / CC Attribution 4.0 International

V sobotu 6. dubna si Slovensko ve druhém kole zvolilo novou hlavu státu. Se ziskem 53 % vyhrál Peter Pellegrini. Slováci volí vskutku originálně - nejdříve dosadili na trůn ženu, nyní údajného gaye a ještě v homofobní zemi.

Článek

O tom, zdali je Pellegrini gay nebo ne, bylo napsáno, dokazováno a vyfoceno mnoho. Šarmantní pěstěný vzhled, absence partnerky, manželky nebo dětí, záběry se stejným poslancem u jeho domu nebo v Benátkách a žádné důkazy o tom, že gay není. Obrázek, nechť si udělá každý sám. Presumpce neviny však platí i zde čili nikdo nikde uvést verdikt nemůže. Ovšem z mého pohledu je pravděpodobnost jeho heterosexuality mizivá. A kdo si umí dát jedna a jedna k sobě, má myslím téměř jasno.

Zamýšlím se tak nad slovenským národem. V zemi, která je otevřeně homofobní, která neposkytla gayům a lesbám ani partnerství, natož manželství a kde dochází ke zločinům z nenávisti, které končí bohužel i smrtí lidí s odlišnou sexuální orientací, dojde ke zvolení takové hlavy státu. Pro mě věc absolutně nepochopitelná.

Zamýšlím se i nad Pellegrinim. Pokud je opravdu gay, jak se mu samotnému se sebou musí žít? V kontextu toho, že to nepřizná, že žije dvojí život a že se dokonce obklopuje homofobní gardou a otevřeně proti homosexuálům vystupuje, se mu asi nespí úplně nejlépe a dívá se vůbec do zrcadla? Protože být to já, tak se na sebe nemůžu ani podívat.

Absurdní je také procento Slováků, které nemá inteligenční kapacitu na to odhalit Pellegriniho dezinformování, zastrašování a příklon k teroristickému státu, který nás mnoho let okupoval, a nejen u nás již mnohokrát fakticky ukázal, co je zač. Po maďarském vzoru byli Slováci zastrašeni válkou, která by jistě nastala, kdyby hrdinný Pellegrini nezasedl do čela a svoje bratia hrdinně nezačal bránit. Ne každému bylo do vínku dáno, ale že jsou Slováci v průměru až tak zaostalým národem jsem netušil. A asi není náhoda, že všichni Slováci žijící u nás, které znám, jsou vzdělaní, inteligentní, něčeho dosáhli a nikdo z nich by Pellegriniho nevolil. Ani jeden. O odlivu mozků ze Slovenska se ví už dávno a nedivím se. Kdo je schopný a pobral rozum a má možnost, tak prchá.

Myslím na naše východní souputníky a pociťuji soucit a kdybych byl věřící, tak se modlím, ať to s nimi dopadne co nejlépe. Pellegrini ve spojení s Ficem je pořádný důvod k obavám. Protože čelní představitelé jakéhokoliv státu by měli mít hlavně jednu zásadní věc. A tou je morálka a charakter. A tyto zásadní kvality směrem na východ postrádám.

Anketa

Domníváte se, že je nový slovenský prezident Pellegrini gay?
Ano, určitě
40 %
Ano, nejspíš
44 %
Nevím
8 %
Nejspíš ne
0 %
Určitě ne
8 %
Celkem hlasovalo 25 čtenářů.

Článek je samostatnou úvahou autora s použitím zdrojů:

https://www.novinky.cz/clanek/volby-slovensko-online-vysledky-40466726

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lgbt-lide-po-volbach-na-slovensku-necekaji-zlepseni-svych-prav.A230926_061855_zahranicni_maku

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/slovaci-jsou-homofobni/r~47ddd010570811eea25a0cc47ab5f122/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz