Hlavní obsah
Umění a zábava

Bláznivá Bridget Jones je zpět! Letos se začne natáčet čtvrtý film opět s Renée Zellweger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Siebbi/Wikimedia Commons/CC-BY-3.0

Představitelka role Bridget Jones, americká herečka Renée Zellweger

Pokud patříte k milovníkům filmové série o smolařce Bridget Jones, zbystřete! Letos v květnu se v Londýně rozeběhne natáčení třetího pokračování. Kam se naše milá Bridget v životě posunula, kdo bude jejím partnerem a kolik už má dětí?

Článek

Fenomén Bridget se začal psát v roce 2001, kdy do kin vstoupil snímek Deník Bridget Jones podle úspěšného románu autorky Helen Fielding. Snímek si získal obrovskou popularitu nejen ve Velké Británii, ale po celém světě, včetně našich diváků. Ztřeštěná boubelka Bridget, tápající v pracovním i milostném životě, obklopená bandou trhlých kamarádů, ztělesňovala pro mnoho žen jejich vlastní podobný osud a leckterá z dam se s ní mohla lehce identifikovat. Romantická komedie s prvky britského suchého sarkastického humoru, ale i s vážnými a dojemnými chvilkami si získala širokou základnu fanoušků a nebylo překvapením, že jedním filmem osud Bridget Jones neskončil.

Hned tři roky poté se příznivci dočkali prvního pokračování filmu Bridget Jones: S rozumem v koncích. Nastavovaná kaše se naštěstí neuvařila, nekonečné vztahové a pracovní peripetie, boje s váhou, nezdravým jídlem, vínem a kouřením zdárně pokračovaly a i tento britským ostrovtipem našlapaný snímek mezi diváky řádně zabodoval.

Ach, to doufám. Doufám, že ano. Ona je tak zábavná. Jsem ráda v její kůži. Každý den na place jsme se hrozně nasmáli, když jsme vymýšleli, jak trapně můžeme vykreslit situace, do kterých se dostala. Navíc mi přijde strašně roztomilá ta její sebemrskačská odhodlanost. Myslím, že je vzácné sledovat postavu v různých etapách jejího života. Navíc, když se podobá našim vlastním životním zkušenostem v té době. Ano, doufám v další díl. Vždyť Helen napsala další knihu… Tak uvidíme.
Renée Zellweger ohledně pokračování série

Dlouhé roky se pak zdálo, že druhým filmem jsme se museli s „naší“ Bridget rozloučit, ale nakonec jsme v roce 2016 zajásali - třetí díl s názvem Dítě Bridget Jones byl na světě. Nebyla by to ale naše hrdinka, aby polovinu filmu neřešila, s kým to dítě vlastně má, v práci to neměla opět na růžích ustlané, ale zaznamenali jsme jednu výraznou změnu - ačkoliv alkoholu a cigaretám se do doby těhotenství oddávala statečně dál, nebyla už Bridget boubelkou.

Foto: S Pakhrin/Wikimedia Commons/CC-BY-2.0

Na tom značně zapracovala představitelka hlavní role Renée Zellweger, která už prostě neměla zájem si potřetí zhuntovat postavu, aby ji pak následně dlouhé měsíce musela spravovat dietami a cvičením. Tato americká herečka roli nezískala zrovna z nijak lichotivého důvodu, filmaři do role Bridget zkrátka potřebovali méně pohlednou ženu a tak Renée na konkurzech porazila mnoho jiných známějších a půvabnějších kolegyň. Navíc se na výběr hlavní herečky snesla velká kritika ani ne proto, že v té době nebyla moc známá, ale proč by proboha štíhlá Američanka měla hrát obtloustlou Britku? Aby potíží nebylo málo, tak ze začátku Zellweger bojovala s britským přízvukem, ale nakonec jej v roli vystřihla tak brilantně, že i mnoho Britů si dlouho myslelo, že je jejich rodačkou. Dle svých vlastních slov se k sérii ráda vrací, kývla i na natáčení čtvrtého dílu, ale už je dávno v pozici, kdy si může zdárně vyjednat podmínky dle svého a jednou z nich je právě ochrana její štíhlé figury.

Když přišla, nebylo to špatné, ale zněla jako princezna Margaret. Řekli jí, ať se trochu uvolní, ale bylo to ještě horší. Zněla pak jako Margaret po mrtvici. Nebylo jí vůbec rozumět.
Herec Hugh Grant, představitel role Daniela Clevera pro stanici BBC

Na co se tedy můžeme v brzké době těšit? V květnu tohoto roku padne v Londýně první klapla třetího pokračování s pracovním názvem Bridget Jones: Mad About The Boy, které vychází opět z románu Hellen Fielding z roku 2013. V hlavní roli uvidíme opět Renée, tentokrát jako svobodnou matku dvou dětí, která tápe v moderním světě seznamovacích aplikací a nevyhne se ani románkům s mladšími muži. Účast již údajně přislíbili i herci Hugh Grant a Colin Firth jakožto představitelé dvou osudových mužů Bridget. Není zatím jasné, zda bude film natočen přesně podle románové předlohy, jelikož v knize Mark (Colin Firth) zemře a Bridget zůstane vdovou. Daniel Clever (Hugh Grant) se v posledním pokračování ukázal ne tak úplně mrtvý, jak se během filmu zdálo. Po letecké havárii nejspíše přežil, takže je otázkou, jakým způsobem bude jeho postava do filmu zakomponována.

A jak to máte s Bridget vy? Těšíte se na nový film, nebo je vám tato filmová série ukradená? Hlasujte v anketě a názory na tyto snímky mi napište bez diskuze do diskuze, děkuji.

Anketa

Jste fanoušky filmové série o životě Bridget Jones?
Ano a již se nemohu dočkat premiéry nového pokračování
84,8 %
Rád / a se na ni podívám, ale nejsem nijak velkým fandou.
13,2 %
Ne, viděl / a jsem alespoň jeden z filmů a nezaujal
1,7 %
Nikdy jsem žádný z těchto filmů neviděl / a
0,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 302 čtenářů.

Použité zdroje:

https://www.standard.co.uk/culture/film/bridget-jones-fourth-film-rene-zellweger-colin-firth-b1141570.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridget_Jones_(film_series)

https://www.kinotip2.cz/clanky/denik-bridget-jonesove-2001-renee-zellweger-kvuli-roli-zacala-kourit-20200119-160.html

https://www.prozeny.cz/clanek/zdravi-a-zivotni-styl-zaujalo-nas-bridget-jonesova-otevre-ctvrty-denik-dve-deti-smrt-zivotni-lasky-a-hledani-partnera-na-internetu-94102

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz