Hlavní obsah
Bydlení

Bydlet 20 let za nájem 815 Kč je prostě nehoráznost!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Jakmile jsem si přečetl, že nějací senioři žili dvacet let v obecním bytě za nájem pod 1000 Kč a nyní si ještě stěžují, že jim obec nájem zvýšila na stále velmi nízkou cenu 3600 Kč, projela mnou vlna obrovského vzteku.

Článek

Člověk si říká, jak je toto vůbec možné. Zaprvé, že obec poskytne nájemní bydlení za tak nízkou částku, tedy nepřímo tak okrádá sama sebe a své občany, a za druhé prostě nevěřícně kroutím hlavou, jak může někdo z lidí tak zdegenerovat a stěžovat si tam, kde ale lautr na stěžování nárok není.

Stačí se podívat třeba na Sreality na ceny podnájmů. Člověk jasně vidí, že zmínění dotyční dnešní senioři žili 20 let za královských, ne-li císařských podmínek. Ty mají koneckonců i po zvýšení nájmu. Výsledek je jako obvykle absence sebereflexe a kritického myšlení. Můžeme se jen domnívat, co je to za lidi a jaký mají vzdělanostní a sociální status. Asi mizerný. Jinak by soudný člověk ještě rád děkoval a šoupal nohama za tak nízký nájem. Ale tihle jsou největší chudáci. Evidentně nemají ani ponětí, kolik za bydlení platí většina populace.

Anketa

Jak vidíte situaci dotyčných seniorů vy?
Jsou to chudáci a stěžují si oprávněně.
24,8 %
Jsou to nevděčníci, nemají nárok si stěžovat.
68,7 %
Je mi to jedno / nemám názor.
6,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 584 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz