Hlavní obsah
Bydlení

Plus 400 %. Chtějí snad „zoufalí“ senioři vše skoro zadarmo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Další mediální příběh údajně zoufalých seniorů. Nájem zvýšen o 400 %! Tragédie! Chudáci. To snad budou o hladu? Obec si ve svých bytech zvýšila nájem. Za 815 korun dnes nikdo opravdu bydlet nemůže.

Článek

Místo vděčnosti nadávky a stížnosti. Obec ve svých kdysi za dotace nově postavených bytech nechala bydlet seniory dvacet let za garantovanou cenu nájmu 815 korun měsíčně. Je to sice jenom garsonka a v zapadákově. Přesto úplná nájemní snová fantazie.

Nyní ovšem jsou senioři asi po letech spánku probuzeni do reality. Nájemné se v obecním bytě zvýšilo na 3600. Pořád velmi dobrá výhodná cena. Tržní nájem je v této lokalitě 6000 korun za podobný byt.

Mnozí by plakali štěstím, že mohou bydlet tak lacino. A na tak krásném místě jako je národní park České Švýcarsko. Jen 15 kilometrů autobusem (velmi dobré spojení) do velkého města, kde je vše, co je potřeba. Za podobné peníze se nepořídí ani smrdutý pokoj v ubytovně, kde o kvalitě bydlení nemůže být ani řeč.

To ovšem není případ našich seniorů. Ti si budou pořád zoufat a stěžovat. I na to, že musí platit energie a úklid ve společných prostorách domu. Chtějí snad tyto služby zadarmo?

Dvojice nespokojených seniorů si stěžuje do televize. Dvacet let bydlí skoro zadarmo, a tak jistě mají pořádně našetřeno. Mohou si v klidu a v pohodě platit zvýšený, ale přesto pořád výhodný nájem. Pokud budu odhadovat a počítat, že tento asi věčně nespokojený pár má podprůměrný důchod společně cca 35 000. Mohou si tedy po odečtení nákladů na bydlení velmi slušně a pohodlně žít. O hladu jistě nebudou.

Kam se ztratila pokora a vděčnost obci a státu za možnost dvacet let bydlet skoro zdarma? Stížnost těchto údajně zoufalých seniorů mi v tomto případě připadá jako vrchol drzosti. Trochu soudnosti by jim slušelo lépe…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz