Hlavní obsah

12letá Rhianna Barreau zmizela před 30 lety. Dodnes nikdo neví, co se tehdy stalo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Flickr.com/Public domain

zmizelá Rhianna Barreau

Čas od času je policie nucena vyhlásit pátrání po zmizelých osobách, které jejich blízcí z jakéhokoliv důvodu postrádají. Většinou se však zjistí, že jde o omyl a dotyčný se vrátí domů. Po některých se ale pátrá více než 30 let, ale beze stopy.

Článek

Mladá, tehdy dvanáctiletá Rhianna Barreau se jednoho slunného dne vydala do nedalekého obchodního centra, kde chtěla koupit vánoční pohled, který chtěla před své paní učitelce. Z domu odešla tak, jako vždy. Vzala si klíče, zavřela a zamkla dveře a šla cestou, kterou ji naučili její rodiče. V té době byly zrovna prázdniny a dívka podle rodičů nechtěla sedět doma a čekat, až se její matka vrátí z práce. Na cestu se musela vydat pěšky, protože ten den nejezdily autobusy kvůli místní stávce. Venku bylo hezky a lehce padal sníh, takže měla dívka o zábavu postaráno.

Podle svědků po cestě potkala několik sousedů, které pozdravila. Když si nakoupila, vrátila se na cestu zpět. Před domem se stalo něco, co je dodnes nevysvětleno. Dívka podle rodičů odemkla dveře a najednou se ztratila. To byl poslední moment, co byla spatřena. Od té doby se po ní slehla zem a nikdo neví, co se onoho dne ve skutečnosti stalo.

Událost otřásla celým městem

Dívka, která se jmenovala Rhianna Barreau, zmizela v říjnu roku 1992 v australském městě Adelaide.. Podle svědků to byla velmi milá a hodná dívka, která měla spoustu kamarádů a žádné problémy. Rodina i přátele ji znali jako usměvavou dívku, která svou dobrou náladu rozdávala po celém okolí. Žila jen se svou matkou a bratrem v malém rodinném domku na předměstí, kde se všichni sousedé dobře znali. Ihned bylo vyhlášeno rozsáhlé pátrání, během kterého bylo zjištěno, že svědci viděli Rhiannu v nákupním centru okolo dvanácté hodiny.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Fotografie, kterou poskytla matka policii. Pořízena byla tři dny před zmizením.

Když se její matka vrátila domů, zjistila, že televize je zapnutá, na zemi leží oblíbená hudební deska její dcery a všude je nepořádek. Ihned obvolala všechny její kamarádky, ale dcera nikde nebyla. Kolem 18. hodiny proto oznámila na policii únos dítěte a v té době se spustilo rozsáhlé pátrání. Hned první hlídka, která na místo dorazila, byla zmatena. Dům nejevil jediné známky nějakého násilí. Svědci ale uvedli, že v okolí domu viděli bílé auto značky Holden Torana, které používal i nechvalně proslulý sexuální deviant Mr Cruel.

Podle místních ji unesl násilník, který chtěl mít dceru

Vyšetřování se proto stáčelo jeho směrem, ale bylo zjištěno, že v době činu byl u svého lékaře. Policistům se tak nedaří najít souvislosti mezi ním a mladou dívkou. Místní lidé se však postupem času začínají shodovat na zcela jiné verzi. Podle místních ji unesl násilník, který chtěl mít dceru, ale nikdy mu to nebylo dopřáno. Ačkoliv se z města již před několika lety odstěhoval, mohl si dle nich malou Rhiannu vyhlédnout.

S touto verzí začala pracovat i policie, ale ani zde neměli dostatek důkazů. Proto i dnes, i po třiceti letech, zůstává tento případ záhadou a nikdo dodnes neví, kde dívka je a co se s ní stalo. Jediné, co tehdy z domu zmizelo, byly Rhianniny klíček a zlatý medailonek. Někteří se tak začali domnívat, že odešla sama, aby se měla lépe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz