Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hugh Jackman slaví 56: Znovu se vrací na filmová plátna a fanoušci spekulují o jeho orientaci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: Maximilian Bühn – CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56590172

Hugh Jackman oslavil 12. října 2024 své 56. narozeniny. Tento rok je pro něj plný zvratů - od návratu k ikonické roli Wolverina až po osobní změny v jeho životě. Největším problémem v jeho životě však byla rakovina.

Článek

Hugh Michael Jackman se narodil 12. října 1968 v Sydney jako nejmladší z pěti dětí anglických přistěhovalců. Jeho dětství nebylo vždy jednoduché - když mu bylo osm let, rodiče se rozvedli a matka se vrátila do Anglie. Hugh zůstal s otcem a sourozenci v Austrálii. „Trávil jsem celé noci pozorováním atlasů. Rozhodl jsem se, že chci být šéfkuchařem v letadle,“ vzpomínal Jackman na své dětské sny v jednom ze svých rozhovorů. Cesta k herectví nebyla přímočará. Jackman vystudoval žurnalistiku na University of Technology v Sydney a teprve později se rozhodl pro hereckou kariéru. Vystudoval Western Australian Academy of Performing Arts a jeho talent se brzy projevil.

Wolverine a hollywoodský úspěch

Jackmanův průlom přišel v roce 2000 s rolí Wolverina ve filmu X-Men. Tato role ho katapultovala mezi hollywoodské hvězdy a stala se jeho poznávacím znamením. „Nikdy jsem neplánoval stát se hollywoodskou hvězdou. Chtěl jsem hlavně hrát divadlo,“ přiznal Jackman v jednom rozhovoru. Jeho všestrannost se projevila v různorodých rolích - od muzikálů jako Les Misérables a The Greatest Showman až po dramatické role ve filmech jako Prestiž či Logan. V roce 1995 se Hugh seznámil s herečkou Deborrou-Lee Furness při natáčení australského seriálu Correlli. Přestože je herečka o 13 let starší, Hugh se do ní okamžitě zamiloval.

Vzali se v dubnu 1996 a jejich manželství bylo považováno za jedno z nejstabilnějších v Hollywoodu. Adoptovali dvě děti - Oscara (narozen 2000) a Avu (narozena 2005). Po 27 letech manželství však přišel šok. V září 2023 Hugh a Deborra oznámili, že se rozcházejí. „Naše cesta se nyní mění a rozhodli jsme se oddělit, abychom mohli individuálně růst,“ uvedli ve společném prohlášení. Toto oznámení vyvolalo vlnu spekulací a fám. Někteří fanoušci vyjádřili obavy o jeho duševní zdraví kvůli jeho chaotickým příspěvkům na sociálních sítích. „Hugh si je vědom svých fanoušků a jejich obav o jeho pohodu, ale je v pořádku,“ uvedl zdroj blízký herci pro Daily Mail.

Návrat Wolverina a nové projekty

Navzdory osobním problémům se Hugh Jackman vrátil k roli, která ho proslavila. V roce 2024 se opět objeví jako Wolverine ve filmu Deadpool 3 po boku Ryana Reynoldse. „Je nadšený z Deadpoola a z toho, že je znovu Wolverinem. Tam směřuje většina jeho pozornosti - na práci a na to, aby byl přítomný,“ prozradil zdroj z jeho okolí. Kromě toho se spekuluje o možnosti, že by Hugh mohl moderovat Oscary v roce 2025

Hugh Jackman se dlouhodobě potýká s fámami o své sexuální orientaci. On i Deborra tyto spekulace vždy důrazně odmítali. „Kdyby Hugh byl gay, řekl by to. Je to urážlivé, protože to není pravda,“ uvedla Deborra v jednom rozhovoru. V současné době Hugh pracuje na knize memoárů, která má odhalit šokující detaily z jeho života „Je to i terapeutický počin, který mu pomáhá vyrovnat se s koncem vztahu,“ uvedl pro US Magazine. Veřejnost nyní spekuluje, zda by kniha nemohla obsahovat nějaká překvapivá odhalení.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Hugh Jackman

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz