Hlavní obsah
Jídlo a pití

Letní Waldorfský salát: Ideální večerní svačina pro celou rodinu, vhodná na chatu i do kempu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mišlušle

Jeli jste na dovolenou, ale nechcete se stravovat v drahých restauracích? Co zkusit ideální recept pro letní dny? Osvěžující, lahodný, dobrý, ale především finančně nenáročný.

Článek

Přivítejte léto s osvěžujícím a lehkým Waldorfským salátem, který se stane vaší oblíbenou večeří pro teplé letní večery. Osobně jsem si tento salát skutečně zamilovala a hodí se nejen na dovolenou v kempu, ale také na chatách a chalupách někde u přehrady.

Co budeme potřebovat?

  • Jablka: 2 středně velká
  • Bílé hrozny: 100 g, rozkrojené na poloviny
  • Celer: 200 g, očištěný a nakrájený na tenké proužky
  • Rukola: 1 balíček, pro pikantní nádech
  • Vlašské ořechy: 100 g, hrubě nasekané pro bohatou texturu
  • Bílý jogurt: 2 lžíce, základ zálivky
  • Citron: šťáva a nastrouhaná kůra, pro osvěžující citrusový podtón
  • Sůl a černý mletý pepř: dle chuti
  • Petrželka: hrst, pro zvýraznění chuti a dekoraci

Postup

Celer omyjte, oloupejte a nakrájejte na jemné proužky. Jablka očistěte od jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Hroznové víno přepulte. Do velké mísy dejte nakrájený celer, jablka a hroznové víno. Přidejte rukolu a hrubě nasekané vlašské ořechy a promíchejte. V malé misce smíchejte bílý jogurt s lžičkou nastrouhané citronové kůry a šťávou. Ochutnejte solí a pepřem. Salát přelijte připravenou zálivkou a lehce promíchejte. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou pro dekorativní efekt.

Proč je tento salát tak dobrý?

Tento rychlý a jednoduchý recept na Waldorfský salát je skvělým způsobem, jak si vychutnat letní večery někde u vody. Nabízí dokonalou rovnováhu mezi křupavou texturou a svěžími chutěmi, ideální pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou svačinu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz