Hlavní obsah
Názory a úvahy

Markéta Pekarová to zase přehnala. Přirovnala Válka ke Schwarzenbergovi a schytala pořádnou kritiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Pekarová Adamová to zase přehnala. Ve svém příspěvku na sociálních sítích totiž napsala něco, čemu se nestačili její sledující divit. A odpůrcům to nahrálo do karet.

Článek

Markéta Pekarová Adamová si vysloužila další kritiku. Možná, kdyby si spíše více promýšlela věty, které píše a říká, zjistila by, že někdy stačí opravdu málo. Momentálně národ pobouřila svým výrokem, kdy ministra Válka přirovnala ke Karlu Schwarzenbergovi. A to samé následně potvrdila i v živém vysílání na ČT 1, kde své tvrzení znovu hrdě zopakovala.

Znovu se ztrapnila

„Má nadhled a vtip. Možná v tomhle směru je právě trochu pokračovatelem toho nadhledu a vtipu, který měli naši oba zakladatelé, zejména Karel Schwarzenberg,“ řekla Markéra Pekarová Adamová toto pondělí v rozhovoru pro pořad Interview ČT24.  Moderátor, který tento pořad uváděl, se nestačil divit. Ten se představitelky poslanecké sněmovny zeptal, jestli to myslí vážně. Ona si však hrdě stála za svým a tvrdila, že lepší přirovnání opravdu nemá. Nad tím se pozastavují i lidé na sociálních sítích, kteří se proti Markétě Pekarové Adamové vzbouřili.

Po tomto vysílání se rozjela natolik bouřlivá diskuze, že se během pěti minut počet komentářů pod tímto příspěvkem vyšplhal na 120 tisíc. „Markéto, to snad ne. Nemám o tobě iluze už delší dobu, ale tohle fakt nemyslíš vážně? Oba Válka známe. Ten má společné s Karlem Schwarzenbergem jen to, že je rodu Homo sapiens sapiens. Jinak vůbec nic,“ napsal jeden z fanoušků, který nevěřil svým uším. „Paní Pekarová, nezlobte se na mě. Ale jak tyhle dva muže můžete srovnávat? Vždyť to je jako oheň a vítr,“ dodal jiný sledující.

Zase se to nepovedlo

Je tedy vidět, že se to představitelce poslanecké sněmovny zase nepovedlo. Ačkoliv svůj výrok zřejmě myslela dobře, opak se stal pravdou a sledující proti sobě znovu pobouřila. Teď už to ničím nezachrání, a to si také uvědomila. Ke svému výroku se raději dále nevyjadřovala a nekomentovala ho ani sociálních sítích, což je jejím velkým zvykem. Ačkoliv by se od tak vysoce postavené osoby čekala profesionalita, opak je pravdou. Například v srpnu tohoto roku se nezdráhala přirovnat k bývalé premiérce Spojeného království Margaret Thatcherové. Na jaře zaperlila ještě o něco více, a to poté, co lidem poradila, aby si oblékli ještě jeden teplý svetr, aby ušetřili na energiích.

Aby toho nebylo málo, jedné novinářce řekla, proč nemá iPhone, když bere tolik peněz. Je tedy vidět, že i zde platí známé české pořekadlo, dvakrát měř a jednou řež. Akorát v tom slova smyslu, že bychom si všichni měli dvakrát promyslet, co chceme vlastně říct. Pokud jsme totiž mediálně známé osoby, je jasné, že naše výroky nezůstanou bez povšimnutí. Je to smutné, ale zároveň úsměvné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz