Hlavní obsah

Matka se chová šíleně. Udělala naší rodině hroznou věc, kterou nezapomeneme, říká Anežka (23)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik/Public domain

Život si dělá skutečně co chce. Někdy je to tak náročné, že tím tratí mnoho lidí z jedné rodiny. A situace se nedá napravit.

Článek

Život rodiny Novotných se zdál být na první pohled ideální a klidný. Otec Petr, matka Jana a jejich dvě děti – Anežka (23) a mladší bratr Tomáš (17) – žili v malém domku na okraji města. „Myslela jsem si, že máme normální rodinu,“ říká Anežka. „Máma se o nás vždycky starala a byli jsme šťastní.“

Máma najednou odešla a neměla nás ráda

Poslední rok však Jana začala měnit své chování. Trávila méně času doma, často byla podrážděná a zdálo se, že ztrácí zájem o rodinu. „Často odcházela večer pryč a když jsme se ptali, kam jde, odpověděla jen: ‚To není vaše starost,‘“ vzpomíná Tomáš.

Situace se vyhrotila, když Jana jednoho dne prostě odešla. Bez vysvětlení, bez rozloučení. „Přišli jsme domů a máma tam nebyla. Nechala jen vzkaz na stole: ‚Odcházím. Nehledejte mě,‘“ říká Anežka se slzami v očích.

Své děti začala ignorovat

Rodina zůstala v šoku. Petr musel převzít roli obou rodičů a finanční situace se rychle zhoršovala. Jana neplatila alimenty, neozvala se a nezajímala se o své děti. „Bylo těžké vidět tátu, jak se snaží zvládnout všechno sám,“ dodává Anežka.

Po několika měsících se dozvěděli, že Jana žije s novým partnerem v jiném městě. „Nejenže nás opustila, ale ani se nezajímala o to, jak se máme,“ říká Tomáš hořce. „Udělala naší rodině hroznou věc, kterou nezapomeneme,“ uzavírá Anežka.

Zdroje: autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz