Hlavní obsah

Nemístné vtipy Marka Ebena: Podle něj našemu státu pomůže zvýšená teplota

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Foto: Foto: che, Wikipedia Commons, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5

Moderátor StarDance Marek Eben si v sobotním večeru opět neodpustil své kontroverzní poznámky. Tentokrát překročil hranici vkusu, když během živého vysílání prohlásil, že by našemu státu prospělo trochu globálního oteplení.

Článek

Není to poprvé, co Marek Eben své moderování prokládal podobně nemístnými vtípky. Během večera několikrát odbočil od tématu tance k politickým narážkám a environmentálním otázkám, což vyvolalo rozpačité reakce nejen u diváků v sále, ale i u televizních obrazovek. Jeho poznámka o tom, že zvýšená teplota by mohla vyřešit státní rozpočet, byla už za hranou dobrého vkusu. Ačkoliv původně poukazoval na tanec Lucie Vondráčkové a jejího tanečního partnera Lukáše Bartuňka, tady se to skutečně nehodilo.

Je škoda, že se prestižní taneční show postupně mění v one man show Marka Ebena. Zatímco soutěžící předvádějí náročné taneční kreace, moderátor jako by soutěžil o titul nejvtipnějšího baviče večera. Bohužel velmi často odbočuje od tématu a když se snaží o nějaké vtipné přirovnání, je to spíše více na škodu. Někteří diváci v publiku občas nechápou, co tím moderátor vlastně chce říct, ale stejný problém mají i samotní soutěžící, kteří se dívají a nechápou, co to vlastně Marek Eben říká.

Marek Eben nezná hranice a jeho vtipy se nehodí

Marek Eben je bezesporu talentovaný moderátor s vytříbeným slovním projevem a vkusem, ale v posledních týdnech živého vysílání ztrácí svůj šarm a humor, kterým byl doposud proslulý. Pamatuji si na ty doby, co se jeho vtipům smála celá naše rodina. Jeho komentáře k současné politické situaci působí v taneční show trochu divně. Možná by bylo na čase vrátit se k tomu, o čem StarDance skutečně je - k tanci a eleganci, nikoliv k politickému kabaretu.

„Sleduju StarDance kvůli tanci, ne kvůli politickým vtipům pana Ebena. Dneska to bylo fakt moc,“ napsala na Instagram divačka Petra. „Marek Eben býval vtipný elegantně, teď je to spíš trapné. Ten vtip o globálním oteplení byl absolutně mimo,“ napsala další komentující na Instagramu. A podobných komentářů nalezneme na Instagramu i Facebooku nespočet.

Zdroje: autorský text, vlastní názor na základě sledování přímého přenosu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz