Hlavní obsah
Umění a zábava

Peče celá země: Unuděná porotkyně a opakující se Maršálek kazí mládež

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Pořad Peče celá země běží už skoro měsíc na našich obrazovkách. A čím dál častěji se přesvědčuji o tom, že se na to nedá dívat a je to zase jen další nudný projekt České televize. Bohužel tomu dopomohla i porota, která je mezi diváky neoblíbená.

Článek

Pořad Peče celá země je pořadem o cukrářském umění a pečení dortů, které by nikdo z nás ani neudělal. Od prvního dílu se však přesvědčuji o tom, že je to jen další nudný výtvor České televize, která už neví, co by svým divákům naservírovala, aby je přilákala na jejich televizní kanál. Takových kulinářských pořadů už v televizi bylo opravdu hodně a musím říct, že tento díl je zatím ten nejhorší. První řada této show byla skvělá, diváci se pobavili a porota se vždy postarala o pořádnou hrstku zábavy. Asi také proto, že tam byla Mirka Slavíková, která už jenom tím, že je, umí udělat ve společnosti zábavu a nadšení.

Navíc svému oboru velmi dobře rozuměla, a kromě kritiky dokázala soutěžícím předat cenné rady a poznatky, ze kterých se mohl každý poučit. Letošní řada je opravdu nudná a může za to především porota. Když se člověk zadívá na porotkyni Michaelu Landovou, během několika minut zjistí, že jí asi účast v této soutěži nebaví. Neustále se jen mračí, neumí se usmívat, chodí zamyšlená a téměř nereaguje. To samé i cukrář Josef Maršálek. Ačkoliv právě on je tím hlavním porotcovským pilířem, v tomto dílu neustále opakuje jednu a tu samou frázi, kritiku neumí předávat a zároveň všem říká to samé. Nikdo pak nemůže očekávat objektivní zpětnou vazbu, ze které by se mohl ponaučit. Navíc se Maršálek i někdy provokativně usmívá, a to některým hodně vadí.

Letošní řada kazí mládež

Proto se domnívám, že letošní řada této kulinářské soutěže o pečení je naprostý propadák a dokazují to i komentáře na sociálních sítích. Lidé si totiž stěžují na to, že porota není objektivní, neustále hledá chyby, neumí poradit a když ochutnávají, tváří se tak, že právě snědli něco jedovatého. Někteří se dokonce domnívají, že porotci kazí mládež, protože neustále hledají jen chyby a kritizují dobré jídlo. Jak pak k tomu přijde mládež, která už tak má problém se stravováním. Když jim doma upečeme dort, začnou ho jenom kritizovat a neustále nad tím pohrdat.

„Na letošní díl se nedá dívat, protože porota jen něco kritizuje. Když pak doma připravíme svým dětem jídlo, ať už slané nebo sladké, setkáváme se s podobnou reakcí. Nejhorší na tom je, že se děti obrátí na porotu této soutěže a říkají, že ani vyhlášený cukrář Maršálek všechno nesní. Jak jim pak máme vysvětlit, že jídlo je důležité? Televize by měla jít příkladem a ukazovat, že jíst se má vše,“ napsala na Facebooku jedna naštvaná maminka a další se přidaly se svými zážitky. Podle některých by televizní pořady měly být pro děti a dospívající vzorem. Měly by jim ukazovat, jaká je správná strava, že maso není nebezpečné a proč je důležitá zelenina. Dnešní mládež totiž zná jen fastfoody a pořádné jídlo jíst nechce.

Porota terčem kritiky

Ani porota se divákům nelíbí, protože si někteří domnívají, že to nejsou tak velcí profesionálové, jak je někteří prezentují. Velmi ráda tento pořad srovnávám s konkurenčním pořadem MasterChef Česko, kde v porotě byli tři muži, kteří byli naprostí profesionálové. Všichni tři rozuměli svému řemeslu a věděli, co dělají. Zde jde opravdu jen o tom, abychom se v televizi předvedli a ukázali, že možná víme, jak zapnout troubu a kam přidat cukr. Například Michaela Landová je uznávaná expertka v oblasti cukrářství. Nejenže je autorkou několika knih plných sladkých receptů, ale také vede kurzy cukrářství. Navíc se věnuje influencerství, kde se svými čtenáři sdílí osvědčené recepty. A tomu by se měla věnovat i naplno místo toho, aby dělala porotkyni v této show.

A co Josef Maršálek? Toho diváci nemají rádi už od jeho podzimní účasti v taneční soutěži StarDance, kde mu to vůbec nešlo, ale i tak dokázal vyřadit několik horkých favoritů na výhru. To mu někteří do dnešního dne nemohou odpustit. Ale v oboru je to naprostý profík. Josef Maršálek se totiž vyučil v oboru cukrářství a pekařství a má bohaté pracovní zkušenosti jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Nejvíce ocenění získal během svého působení v prestižním obchodním domě Harrods, kde byl nejprve oceněn titulem kuchař roku a následně i manažer roku. Několik let dokonce pracoval pro britskou královskou rodinu.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz