Článek
ʟᴏᴡ ᴄᴀʀʙ ᴄɪɴɪ ᴍɪɴɪꜱ
▪️120 g mandlové mouky
▪️20 g čekankového sirupu
▪️25 g másla
▪️10 g erythritolu
▪️2 lžičky Cejlonské skořice
▪️10-20 ml vody
Do mixéru dáme mandlovou mouku, máslo, čekankový sirup, lžičku skořice a vodu (vodu ne najednou, raději jen trošku a pak případně dolít dle výslední konzistence). Rozmixujeme a těsto dáme na 20 min do lednice. Smícháme si lžičku skořice s erythritolem. Těsto pak vyválíme na co nejtenší plát mezi dvěma pečícími papíry, vrchní opatrně stáhneme. Posypeme erythritolem smíchaným se skořicí a rukou roztáhneme a mírně zatlačíme do těsta.
Kolečkem na pizzu nebo nožem nakrájíme na malé čtverečky, každý ještě propíchneme vidličkou a dáme péct na 180 stupňů cca na 8-10 minut. Je potřeba hlídat ať se vám nespálí. No a pak je už jen nalámete a zalijete mlíkem.
Dobrou chuť.