Článek
▪️6 žloutků
▪️6 bílků
▪️2 lžíce holandského kakaa
▪️250 g polotučného tvarohu
▪️30 g čekankového sirupu
▪️lyo maliny
▪️lístky máty na dozdobení
Žloutky vyšleháme s 10g čekankového sirupu a kakaem. Z bílků si vyšleháme sníh. Smícháme lehce dohromady a rozmažeme na plech vystlaný pečícím papírem. Pečeme při 175 stupních 15 minut. Tvaroh smícháme s 20 g čekankového sirupu a dáme do lednice.
Když je těsto vychlazené, překlopíme ho na druhý pečící papír a jemně odstraníme ten vrchní. Kolečkem na pizzu nebo nožem si nakrájíme stejné pásy těsta, které potřeme tvarohem a posypeme lyo malinami. Nebo můžeme použít i čerstvé maliny nebo jahody nakrájené na kousky. Těsto opatrně srolujeme a pokračujeme dalšími. Nakonec dozdobíme mátou, lyo malinami a posypeme rozdrvenými lyo malinami.