Hlavní obsah
Jídlo a pití

Low Carb perník

Foto: Monika Randárová

Low Carb perník

Bez cukru a dokonale vláčný díky ovoci rozmixovanému přímo v těstě. Tento chutný perník si zamilujete.

Článek

▪️120 g pomletých mandlí nebo mandlové mouky

▪️50 g erythritolu

▪️3 lžíce holandského kakaa

▪️1 lžíce perníkového koření

▪️1 lžička jedlé sody

▪️2 vejce

▪️100 ml mléka

▪️1 lžička kokosového oleje

▪️50 g ovoce (např. borůvky, maliny nebo rybíz)

Čokoládová poleva

▪️vysokoprocentní čokoláda

▪️kokosový olej

Všechny suroviny na těsto smícháme a rozmixujeme. Dáme na menší plech nebo do pečící fotmy vystlané papírem na pečení a pečeme při 180 stupních přibližně 40-50 minut.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a polijeme ní vychlazený perník.

Necháme ztuhnout a podáváme.

Dobrou chuť.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám