Hlavní obsah
Rodina a děti

Dcero, mohu ti mluvit do života?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Rodinný příběh, který se skutečně stal a dodnes stává. Příběh paní Žofie pokračuje.

Článek

Paní Žofie má ráda přehled

V mém minulém článku o paní Žofii jsem psala o tom, jak si Žofie má potřebu své dceři neustále stěžovat. V tomto článku si můžete přečíst, jak paní Žofie má potřebu své dceři mluvit do života, i když je její dcera dávno samostatná jednotka.

Paní Žofie má ráda přehled. Ale hlavně tam, kde to není potřeba. Kdyby tak raději měla přehled ve svém životě, nejspíš by udělala lépe. Žofie totiž ráda lajnuje život těm druhým. A někteří ji poslouchají na slovo. Až by se tomu dalo divit.

Dovolila sis postěžovat, rozveď se

Dcera paní Žofie se jí už raději dávno nesvěřuje. Pokaždé, když se jí totiž svěřila, radu nedostala. Spíše naopak. Bylo jí vyčteno, že když si postěžovala na manžela, proč se s ním tedy nerozvedla. Dcera paní Žofie na toto reagovala tím stylem, že není jako paní Žofie a problémy se svým mužem řeší tak, že si s ním o tom promluví. Nikoliv tak, že si najde milence. Tak to totiž paní Žofie praktikovala od raného dětství své dcery a bylo jí jedno, jaký příklad své dceři dává.

Když se Žofie dozvěděla o tom, že se její dcera bude vdávat, měla zapotřebí hned své dceři a jejímu budoucímu manželi diktovat, jak svatba bude probíhat, kolik musí být výslužek. Covid jim pomohl a oni se nakonec vzali na radnici při malém počtu a byl klid. Delší dobu trvalo, než se Žofie dozvěděla o tom, že už je její dcera vdaná. Někdo dokonce paní Žofii něco naznačoval, divila se, že jí dcera nic neřekla. Ale možná, kdyby se nad sebou zamyslela, došlo by jí to.

Proč takhle žiješ?

Paní Žofie sice tvrdí, jak to nemyslí zle, ale má potřebu lajnovat život své dcery. Dokonce jí našla i potencionálního milence. Ale to její dcera odmítla. Žofie své dceři vyčetla, že do toho nešla, jak by se měla báječně. Jenomže Žofiina dcera už dávno věděla, co tím její matka sleduje. Navíc to byl muž, kterého Žofie našla na seznamce plné úchylů. Žofie se totiž tím své dceři chlubila. Jenomže to vážně na chlubení není.

Paní Žofie má pocit, že její dcera žije špatně. Má pocit, že se špatně vdala. Přitom opomíná dost podstatné věci. Její manžel má slušnou práci, společně se dokázali zabezpečit, jejich vztah jim funguje. Paní Žofie dokonce své dceři mluvila i do práce. To, že se někdy změní životní situace a přijde zajímavá pracovní příležitost, se někdy stává. Ale Žofie nedokáže pochopit, že její dcera bude pracovat tam, kde se jí to zdá lepší.

Jak žijí druzí

Paní Žofii dost často zajímá, jak žijí druzí. Ale sama se nepodívá na svůj život. Ono vážně není hezké, že má manžela a každou chvíli měla paní Žofie jiného milence. Mezitím, co její manžel byl v práci. Kdo u paní Žofie vaří? Ona rozhodně ne. Buď vaří jí a jejímu milenci její manžel nebo vaří mladší milenec. Bohužel, taková je realita.

Jak jsem již zmiňovala výše, tak paní Žofie ráda organizuje životy druhým a rozdává úkoly. Divím se hodně tomu, že jí například její manžel neumí říct NE. Já bych třeba takový životní styl nechtěla. Pomyslný trojúhelník, o kterém sousedé mluví, protože jsou všímaví.

Paní Žofie moc ráda pomlouvá ostatní. Ti žijí tak, ta má milence, ten má milenku. Když má někdo hezký dům, tak závistivě o té rodině mluví. A jakmile domluví o rodině, začíná vyčítat svému manželovi, že kvůli němu nemají dům, ale pouhý byt. Nebo svému manželovi vyčítá, že nebyli na dovolené u moře.

Nejsou náhodou ve vztahu dva lidé? No v tomto vlastně jsou tři, ale standartně jsou dva. A když něco jeden chce, měl by si promluvit s druhým o svých přáních. A pokud to jde, měli by na tom pracovat oba. Ale něco vyčítat tomu druhému? Bez práce nejsou koláče. Když ono je to těžké. Jeden chodí do práce a druhý je doma a nevydělává. I před x lety byly možnosti práce z domu. Například na PC. Když se chce, všechno jde. Ono je ale jednodušší se vymlouvat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz