Článek
Předem se omlouvám, že fotka nevypadá profi, ale když jsem ji poslala manželovi, tak napsal, že to nevypadá špatně. A pozor. Ono to vůbec nechutná zle, je to výborné.
Omáčka, která nahradí tu klasickou rajčatovou:
- 250 gramů červené řepy
- 250 gramů mrkev
- 1/2 lžička soli
- 1/2 mleté sladké papriky
- 1/4 lžička kurkumy
- 1 menší stroužek česneku
Mrkev a řepa se pokrájí, uvaří se do měkka. Řiďte se podle řepy, ta změkne o něco déle než mrkev. Nechte vychladnout. Přidejte další ingredience a rozmixujte.
Těsto na pizzu:
- 250 gramů rýžové mouky
- 250 gramů plnotučného tvarohu
- 20 ml řepkového oleje
- sůl
Všechno se smíchá. S těstem se sice hůře pracuje, ale výsledek potom stojí za to. Dlaněmi opatrně roztáhněte a vytvarujte na pizzu nebo můžete těsto dát do formy na nízký koláč, ale nezapomeňte na pečící papír ani v jednom případě.
Těsto se potře omáčkou. A na pizzu si dáte, co tolerujete v rámci HITu. Já mohla mladou goudu, hlívu ústřičnou, mozzarellu, brokolici. A na posyp bazalku.
Peče se na 180 stupňů, asi 30 minut.