Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Nejčastější chyby při navazování vztahu s partnerovými dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MyDuO aneb My s Duševním Onemocněním

V dnešní době není nic neobvyklého, pokud si najdete partnera, který má děti z předchozího manželství/vztahu, případně máte děti i vy. Navázat vztah s dětmi partnera může být velmi komplikované, zdlouhavé, a ne vždy se vám to podaří.

Článek

Chce to notnou dávku trpělivosti a porozumění, není třeba se s partnerem ihned rozcházet, jestliže vás jeho potomci po prvním seznámení nepřijmou s otevřenou náručí.

✅ Nejčastější chyby při navazování vztahu s partnerovými dětmi

🔹Vnucujete se

Je potřeba si uvědomit, že děti těžko snášejí rozchod svých rodičů. Nepospíchejte s prvním seznámením, nechte partnera, aby je připravil na setkání s vámi. Pokud neproběhne podle vašich představ nezoufejte. Jestliže vás dítě ihned nepřijme neznamená to, že časem nezmění názor.

🔹Snažíte se zavděčit

Nejčastějším problémem nevlastních rodičů je to, že se snaží dětem dopřát vše, bez jakéhokoliv omezení. Nakupováním drahých dárků, benevolentností při výchově apod. si lásku dítěte nezískáte, pouze mu dáváte možnost vás využívat.

🔹Nevyžadujete respekt

Nenechte si všechno líbit. Jestliže se k vám partnerovo dítě chová nezdvořile, vulgárně, je třeba nastavit určité hranice.

🔹Příliš se angažujete ve výchově

Počkejte s výchovou nevlastních dětí. Nejprve se snažte upevnit váš vzájemný vztah. Jakmile budete mít jejich důvěru a respekt, můžete se začít angažovat spolu s partnerem.

🔹Chcete působit bezchybně

Nesnažte se dětem dokázat svou dokonalost. Chovejte se přirozeně a nebojte se ukázat i své nedostatky.

🔹Trávíte všechen čas pouze s dětmi

Máte dojem, že musíte každou volnou chvíli využít pro aktivity s dětmi. Partner je pak často odsouván na druhou kolej, což má negativní dopad na váš partnerský život.

🔹Uzurpujete si partnera jen pro sebe

Opačný případ, než je výše uvedený, nastává v momentě, kdy nedopřejete dítěti ani na chvíli být samotné s rodičem. Každé dítě má potřebu cítit se podporováno vlastním otcem či matkou, aby si nepřipadalo zbytečné a odsunuté.

🔹 Srovnáváte partnerovy děti s vlastními

Komplikované vztahy nastávají také mezi nevlastními sourozenci. Snažte se, ať je to jakkoli těžké, nedělat v přístupu k nim rozdíly.

Při budování vztahu s partnerovými dětmi může nastat mnoho situací, kdy si už nebudete vědět rady. Nebojte se požádat o pomoc odborníka.

---ma

Článek je k přečtení zde : https://www.myduo.eu/2023/08/nejcastejsi-chyby-pri-navazovani-vztahu.html

-----------

Líbí se vám tento příspěvek a chcete vidět víc? 🤔

Tak 💯% klikněte na Sledovat 👀 nebo na 🔔 a zůstaňme v kontaktu ! 🫶

Sledujte 👀 hashtag 👉 #MyDuO nebo #MysDusevnimOnemocnenim

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz