Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Partner má milenku, nechce to s ní ukončit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: MyDuO aneb My s Duševním Onemocněním

Značně ožehavým tématem partnerských vztahů je nevěra. Může se jednat o jednorázovou či dlouhodobou záležitost, má mnoho důvodů, každý na ni nahlíží jinak a podle toho hledá řešení.

Článek

V tomto článku se zaměříme na situaci, kdy muž má milenku a odmítá tento poměr ukončit. Odhalení nevěry je pro ženu velmi psychicky náročné a bolestivé, prožívá pocity zahanbení, zmaru, zrady, vzteku, nenávisti aj.

Nejčastěji si žena klade otázky „Co má ona a já ne? Jak mi to mohl udělat?“

Zkusme se nejprve podívat na nejčastější důvody, které vedou muže k nevěře.

🔹Nedostatek porozumění

Ač se může zdát, že si muži hledají milenku pouze kvůli sexu, není to tak úplně pravda. I váš přítel potřebuje alespoň občas pochválit, chce se cítit uznáván a obdivován. Pokud se mu toho doma nedostává, hledá jinde.

🔹 Sex

Pokud jste s přítelem již delší dobu nespali, nebývá výjimkou, že začne být váš sexuální život stereotypní, méně častý či z něj sex úplně vymizí. Právě kvůli nedostatku sexu či monotónnosti jsou muži nejčastěji nevěrní.

🔹Zvědavost

Co když je to jinde lepší než doma? Pro muže není nic snazšího než podlehnout pokušení zjistit, jestli o něco nepřicházejí.

🔹 Doma už to není, co to bývalo

S léty přibývají starosti, vy neustále řešíte domácnost, děti, hypotéku apod. a nemáte čas být pořád tou veselou dívkou, kterou jste bývala, když se do vás přítel zamiloval.

🔹 Zvyšuje si sebevědomí

Co by se mohlo muži líbit více než žena, která na něm nešetří lichotkami, obdivuje jej a dává mu to patřičně najevo a ke všemu je nejlépe o polovinu mladší než vy, s postavou modelky, na které se ještě nepodepsala léta ani porod?

✅ Co teď?

Jakmile překonáte prvotní šok ze zjištění, že má váš partner milenku, je důležité celou situaci společně prodiskutovat, položit si otázku, zda oba chcete vztah zachránit a co je pro to nutné udělat. Samozřejmě každá žena trvá na tom, aby partner poměr s milenkou skončil. Může se stát, že on ukončit vztah s milenkou odmítá a chce se rozejít s vámi, nebo naopak tvrdí, že miluje vás obě a nechce ani jednu ztratit. Pokud si stojíte za tím, že milenku musí opustit, zde je několik málo rad, jak toho docílit.

✅ 1. Stanovte si konkrétní řešení a termín.

Pokud váš partner slibuje, že vztah ukončí, chtějte přesně vědět, jak bude postupovat a v jakém časovém horizontu. Sledujte, zda kroky, které slíbil udělat, dodržuje, nebo zda se neustále jen vymlouvá a oddaluje. Podle toho poznáte, zda rozchod s milenkou myslí vážně, nebo vás chtěl jen uchlácholit.

✅ 2. Zamyslete se nad důvody, které ho k nevěře vedly.

Promluvte si o nich a zkuste společně vymyslet, co změnit, aby váš vztah fungoval tak jak má, bez nevěry.

✅ 3. Přehnaně nevyčítejte.

Ženy mají tendenci být hysterické, aniž by se nad problémem nejdříve více zamyslely. Co když byl váš partner už delší dobu nespokojený, chtěl to s vámi řešit a vy jste ho nevnímala? Jestliže mu milenka dává to, co u vás nenašel, je samozřejmé, že se s ní rozejít nechce. Vyslechněte si všechny partnerovy potřeby a hledejte řešení, jak je uspokojit, aniž by měl nadále nutkání zůstat s vaší sokyní.

✅ 4. Převezměte iniciativu.

Jedině tak váš partner uvidí, že vám na něm opravdu záleží a myslíte to vážně.

✅ 5. Vyhledejte odbornou pomoc.

Ať už se jedná o manželskou poradnu či terapie pro vás samotnou. Párová terapie může vám oběma v mnohém pomoci. Získáte nezaujatý pohled třetí osoby a návrh možností, co pro fungující a kvalitní vztah můžete oba udělat.---ma

Článek je k přečtení zde : https://www.myduo.eu/2023/08/partner-ma-milenku-nechce-to-s-ni.html

-----------

Líbí se vám tento příspěvek a chcete vidět víc? 🤔

Tak 💯% klikněte na Sledovat 👀 nebo na 🔔 a zůstaňme v kontaktu ! 🫶

Sledujte 👀 hashtag 👉 #MyDuO nebo #MysDusevnimOnemocnenim

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz