Hlavní obsah
Knihy a literatura

Chytrá a dojemná romantika: Bridgertonovi jsou ideální knihou na letní dovolenou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Naštvaná Češka

Bridgertonovi je knižní série, která je spolehlivou volbou, pokud hledáme odpočinkovou romantiku, která je zároveň chytrá, pikantní a pobaví.

Článek

Jedna opravdu velká rodina plná okouzlujících a půvabných členů, bohatých Bridgertonů, které smetánka obdivuje a miluje. Matka vdova, jejíž životním cílem je šťastně provdat všech svých osm dětí. A celý příběh zasazený do Londýna na začátku 19. století.

Ale nočníky, nemyté džentlmeny a zapáchající dámy nečekejte, autorka taktně zamlčela dobové peripetie, a naopak v knihách vykreslila společenské zajímavosti a pikantnosti, které život smetánky v 19. stolení mohl obnášet.

Každý sourozenec dětí Bridgertonových je trochu jiný a příběh jeho lásky najdeme v samostatné knize. Poslední kniha se k osudům dospělých dětí s vlastními rodinami vrací po letech, vypráví, co bylo dál a také se poprvé věnuje podrobněji příběhu matky vdovy. Série má proto 9 dílů a je dobré je číst postupně. Ale pokud se vám nechce a začnete třeba třetím dílem, nic se nestane, příběh pravděpodobně bez problémů pochopíte a užijete si ho.

Chytré čtení

Z mého pohledu nejde o klasickou povrchní červenou knihovnu. Na Bridgertonech mám ráda, že mezi postavami dobře funguje chemie, dialogy bývají živé a nápadité. A často zábavné, protože hlavní postavy jsou bystří lidé a o popichování a škádlení není v knize nouze.

Nenajdeme zde vyloženě kruté záporáky a rodina hlavních postav je milující a podporující. A nejvíce na nich oceňuju, že jsou vždycky nakonec upřímní, své trápení aktivně řeší a snaží se jim čelit. I když to někdy trvá věky, svým partnerům nakonec odhalí, co mají na srdci a co je tíží, a umožní tak řešení problémů.

Což je jedním z největších plusů a důvodem, proč jsou knihy zaručeným odpočinkem, protože tohle se v reálném světě (bohužel) běžně neděje.

Knihu, nebo seriál?

Knižní sérii Bridgertonovi od Julie Quinn jsem si oblíbila už dřív, a s vysíláním stejnojmenného seriálu na Netflixu tato série dostala nový rozměr. Těším se vždy na nové díly, které jsou hlavně vizuálně skvělou podívanou.

Zbožňuju příběh, ale i výpravu a neuvěřitelně propracované kostýmy, a taky krásný soundtrack. A po dokoukání nové série si jdu vždy přečíst daný díl knížky, což mi slouží jako dvojí zábava – bavím se knížkou a také porovnávám, jaké změny v režii udělali tvůrci seriálu.

Máte rádi sérii Bridgertonovi? Doporučíte v komentářích nějakou vaši oblíbenou dovolenkovou knihu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz