Hlavní obsah
Knihy a literatura

Láska po španělsku: Milá oddechovka na podzimní večery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Naštvaná Češka

Pokud si libujete v romantických příbězích a hledáte čtení na chvíle u kafíčka, Láska po španělsku může být dobrá volba. Doporučuju ji.

Článek

Hlavní postavou je malá pracovitá Španělka Lina, která se ráda směje na celé kolo, je energická, vášnivá, emotivní, ráda se objímá a nenechá si ujít žádnou příležitost, kdy si může dát nějakou sladkou dobrůtku. Protivný kolega z jejího týmu se zdá být jejím opakem, vysoký workoholický bručoun, který zásadně chodí v nažehlené košili zastrčené do nudných kalhot, s nikým se nepřátelí a raději by si nechal uříznout ruku, než aby vyjádřil nějaké emoce. Linu velmi překvapí, když jí bručounský kolega nabídne, že jí bude dělat doprovod na svatbě její sestry v rodném Španělsku, kam za žádnou cenu nemůže dorazit sama. Protože bratrem ženicha není nikdo jiný než její bývalý.

Pojedou spolu nakonec do Španělska, i když se okolnosti zásadně změnily? A je vůbec možné předstírat vztah před upřímnou, hlučnou a všetečnou Lininou rodinou? Neprozradím, přečtěte si sami.

Romantická, ale ne naivní

Kniha je romantická, ale není naivní a příběh není hloupý. Dotýká se náročných témat, jako jsou bolesti a stigmata z minulosti, která si neseme s sebou životem, dávání nových šancí lásce. Dále se točí okolo lží, které nás mohou snadno doběhnout, zvlášť když lžeme do očí svým nejbližším.

Také ukazuje, jak náročné může být pro ženu pracovat v mužském prostředí. Lina nás nechává nahlédnout do své práce projektantky v technologické firmě, kde zastává vedoucí funkci, na kterou se tvrdě nadřela. Na šikanu a nespravedlnost naráží nejen v práci, ale popisuje bolestivé situace i v osobním životě, kdy je pranýřována a měřena jiným metrem, jen protože je žena.

Autorka prozrazovala tajemství hlavních hrdinů po malých střípkách a dávkovala tím napětí docela rovnoměrně, vtáhla mě příjemně do děje. A děj okořenila hromadou vášně. Přestože kniha má přes čtyři sta stran, přečetla jsem ji za tři dny a byl to fajn zážitek.

Dala bych jí pět hvězdiček nebýt konce. Posledních přibližně sto stránek se trochu táhlo a konec je tak moc pozitivní, až jsem postavám chvilkami úplně nevěřila, že jsou skutečné. Trošku mě taky rušila hromada španělských slovíček v textu, což podporovalo španělskou atmosféru, ale ne všechna byla přeložená. Tak bylo třeba si je buď domyslet, nebo jít vyhledat překlad. Celkově ale knihu doporučuji.

Hodnocení: 4/5

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz