Hlavní obsah
Sport

Úžasný návrat Daniela Ricciarda do F1: Druhá šance s AlphaTauri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pinterest.com

Ve světě Formule 1 nejsou návraty neobvyklé. Některé jsou však pozoruhodnější než jiné. Jedním z takových výjimečných příběhů je návrat australského jezdce Daniela Ricciarda, který dostal druhou šanci od AlphaTauri.

Článek

Muž s nejúchvatnějším úsměvem v celém motosportu, Daniel Ricciardo, je zpět ve Formuli 1! Danny, přezdívaný svými fanoušky „Honeybadger“ nastoupí už na Velkou cenu Maďarska a bude s námi až do konce sezony! Co k tomu však vedlo?

Slibný začátek mladého talentu
Daniel Ricciardo začal svou cestu F1 v roce 2011, kdy debutoval v týmu HRT. Jeho následný přestup do Toro Rosso, předchůdce AlphaTauri, však skutečně ukázal jeho obrovský talent. Ricciardovy působivé výkony upoutaly pozornost týmu Red Bull Racing, což vedlo k jeho povýšení na týmového kolegu Sebastiana Vettela v roce 2014. Během svého působení v RedBullu si Ricciardo zajistil řadu vítězství a prosadil se jako jeden z nejzářivějších talentů tohoto sportu.

Přestup do Renaultu
Ricciardo navzdory svým úspěchům v RedBullu překvapil celou komunitu F1, když na konci sezóny 2018 oznámil svůj odchod z týmu. Australský jezdec se rozhodl pro novou výzvu v továrním týmu Renault s cílem dovést jej opět ke slávě. Jeho působení u Renaultu se však ukázalo být náročnější, než se očekávalo. Ricciardo sice předvedl záblesky brilantnosti, ale konzistentní umístění na stupních vítězů a vítězství zůstávala nedosažitelná. To ho vedlo k větší touze po úspěchu.

Foto: pinterest.com

Daniel v Renault


Zklamání v McLarenu
Ricciardova cesta nabrala další nečekaný směr, když se pro sezónu 2021 připojil k týmu McLaren. Po úspěšném působení v týmu Red Bull Racing, kde předvedl své výjimečné schopnosti a závodnické umění, se do australského jezdce vkládaly velké naděje. Adaptace na nový tým a vůz se však ukázala být větší výzvou, než se předpokládalo.

Zatímco McLaren předvedl působivé tempo, Ricciardo se snažil najít svůj rytmus a často zaostával za svým týmovým kolegou Lando Norrisem. Nedostatek konzistence a nenaplněná očekávání vyvolaly otázky ohledně Ricciardovy budoucnosti ve sportu. Začly se tak šířit pochybnosti o Ricciardově budoucnosti ve Fromuli 1. V roce 2022 Daniel oznámil ukončení své spolupráce s McLaren po sezóně 2022. Vznikla tak otázka, do jakého týmu půjde úspěšný řidič jako Ricciardo? Rozhodnuto bylo na konci sezóny, kdy byla do médií vypuštěna zpráva, že v roce 2023 Daniela ve Formuli 1 jezdit neuvidíme.

Foto: Instagram.com

Ricciardo v McLaren


Příležitost s názvem AlphaTauri
RedBull oznámil, že Danny bude pro rok 2023 rezervním řidičem. Christian Horner byl již několikrát během této sezóny dotazován, zda plánuje Dannym nahradit v budoucnosti například kolegu Maxe Verstapena Sergia „Checa“ Peréze. Christian však mnohokrát řekl, že žádné změny v RedBull týmu prozatím neplánuje.

Dnes bylo v ohromujícím obratu událostí oznámeno, že se Daniel Ricciardo překvapivě vrátí do týmu AlphaTauri pro sezónu 2023 Formule 1. Tato zpráva dnes šokovala komunitu F1 a to především, když bylo oznámeno, že do konce sezóny plně nahrazuje kolegu Nycka de Vriese.


Zvrat osudu
V rocce 2022 byl Pierre Gasly, jezdec týmu AlphaTauri, povýšen do týmu Alpine, čímž se uvolnilo místo v AlphaTauri. AlphaTauri, známý výchovou mladých talentů, si vybralo mladého jezdce, Nyck de Vriese - nadějnou hvězdu Formule 1. Nyck se proslavil na závodu v Monze, když nahrazoval Alexe Albona. Skončil na devátém místě a tím nahrál body pro Williams v šampionátu.

Nyckovi se však v tomto roce moc nedaří a tak se rozhodlo, že by byla potřeba ho nahradit. AlphaTauri potřeboval zkušeného jezdce, který by se stal partnerem Yukiho Tsunody, a Ricciardovo jméno se objevilo jako hlavní kandidát. Jeho zkušenosti a odborné znalosti poskytnou týmu velmi chtěné body do šampionátu.

Foto: Instagram.com

Nyck de Vries si letos už v F1 nezazávodí


Strategické rozhodování
Rozhodnutí připojit se k AlphaTauri bylo nepochybně dobře promyšleným krokem Ricciarda a jeho vedení. Tým, který je známý svým úzkým spojením s Red Bullem, má za sebou historii výchovy talentovaných jezdců a poskytuje jim platformu pro prezentaci jejich schopností. Návratem do týmu, který sdílí technické partnerství s Red Bull Racing, si Ricciardo připravuje pozici pro potenciální možnost připojit se v budoucnu k hlavnímu týmu Red Bull.

Druhá šance
Ricciardův návrat do týmu AlphaTauri lze považovat za příležitost a šanci na obnovení kariéry. Australský jezdec se díky přestupu do týmu střední třídy může znovu soustředit na svůj rozvoj a užít si radost ze závodění, aniž by byl zatížen silným tlakem, který s sebou přináší jízda za špičkový tým. Rostoucí ambice a zlepšující se výkonnost týmu AlphaTauri z něj navíc dělají zajímavou perspektivu pro Ricciarda, aby předvedl své schopnosti a přispěl k pokroku týmu.

Foto: Pinterest.com

Chybějící článek do týmu
Ricciardův příchod do AlphaTauri přináší do týmu bohaté zkušenosti a vítěznou mentalitu. Vedle jeho pozoruhodných řidičských schopností budou jeho silné technické znalosti a schopnost poskytovat cennou zpětnou vazbu neocenitelné při vývoji vozu. Ricciardova charismatická osobnost a pozitivní energie navíc pravděpodobně zásadně ovlivní dynamiku týmu a bude vytvářet skvělou atmosféru během závodních víkendů.

Návrat Daniela Ricciarda na startovní čáru Formule 1 s týmem AlphaTauri představuje zajímavou kapitolu v jeho slavné kariéře. Po působivém začátku a následných problémech u Renaultu a McLarenu mu rozhodnutí vrátit se do týmu uprostřed sezóny nabízí novou příležitost, jak znovu potvrdit svou pověst jednoho z nejlepších jezdců tohoto sportu. Díky svému nepopiratelnému talentu, odhodlání a podpoře fanoušků by Riccardův návrat na trať v týmu AlphaTauri mohl připravit půdu pro triumfální návrat na vrchol motorsportu.

Tento článek si můžete také přečíst v anglické verzi ZDE.

Natalie Kika

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz