Hlavní obsah
Umění a zábava

Televizní podzim plný vášní: Od Elišky a Damiána, impertinentního Ebena až po křepčícího Maršálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Andrea Piacquadio / Creative Commons / Pexels

Je tady závěr roku 2023, který byl z hlediska televizní zábavy velmi pestrý, avšak přinesl několik unikátních televizních pořadů, na které jen tak nezapomeneme a o kterých diskutoval celý národ.

Článek

Smršť nevalné televizní zábavy vklouzla do našich obýváků skrze televizní obrazovky se začátkem podzimu. A je to trochu paradox, protože právě v této době se televize snaží divákovi naservírovat to nejlepší, aby po prázdninách upoutaly jeho pozornost. Televize Prima přišla se žhavou novinkou, kterou propagovala snad všude již několik měsíců před premiérou prvního dílu. Jednalo se o český romantický seriál, kde se měly prolínat dvě časové linie, současná s historickou. A právě při cestování časem se do sebe měly zamilovat ústřední postavy příběhu, Eliška a Damián.

Jenže od prvního dílu bylo divákům jasné, že tohle nebude to pravé, při čem by chtěli trávit svůj volný čas. Stačila totiž jediná epizoda, respektive jedna scéna z této epizody, která se okamžitě stala virálním videem. A nebylo to v tom dobrém slova smyslu. Scéna, ve které hlavní představitelka Emma Smetana několika ranami odrovná mohutného násilníka byla doslova směšná. Celý seriál byl pak velmi špatně natočen. Lidé debatující o seriálu na sociálních sítích a v diskuzích pod články si nebrali servítky. Kritizovali zejména kameru, nedomyšlený příběh, zbytečného vypravěče, jednoduchost a nesmyslnost dialogů a úplně nejvíce herecké obsazení, které bylo až na výjimky zcela špatnou volbou tvůrců seriálu. Nejvíce se na pranýři přemílala představitelka Elišky Emma Smetana, která ukázala, že herecký talent jí opravdu do vínku dán nebyl.

Pár týdnů po Elišce a Damiánovi začala Česká televize vysílat zbrusu novou řadu taneční soutěže StarDance, kterou diváci milují. Propadák to určitě nebyl, StarDance dostálo své pověsti a přilákalo k televizním obrazovkám vždy kolem jednoho a půl milionů diváků. Jenže se toho v průběhu řady pokazilo víc než dost. První věcí, která některým divákům mohla kazit zážitek z této show, byly často nejapné narážky Marka Ebena, které se se mnohdy dotkly jak soutěžících, tak i některých televizních diváků. Ten už se takových přešlapů dopouštěl v předchozích řadách, letos se ale pustil zejména do Ivy Kubelkové. Nejprve její tanec znázorňující umírající pár přirovnal k tulení jezevčíka, posléze přirovnal postavu Kubelkové k eskymu, ze kterého trčí klacek.

Nejhorší na celé show bylo ale to, že jeden po druhém odpadali favorité, na které by si leckdo hned na začátku vsadil, že mají šanci vyhrát celou soutěž. Zejména diváci totiž nehlasovali na základě tanečních výkonů jednotlivých párů, ale nechali se ovlivňovat svými sympatiemi. Pekař a cukrář Josef Maršálek tak postupoval stále do dalších kol, přestože jeho výkony se za taneční rozhodně označit nedaly. A díky sympatiím se Maršálek dostal až do pětice nejlepších tanečních párů.

Jen co ale Maršálek vypadl, dali diváci svoje sympatie najevo znovu. Do finále se neprobojovala Iva Kubelková, přestože tančila překrásně, a místo ní se do finálové trojky dostal kajakář Vavřinec Hradilek, který byl v tanečním umění mnoho kroků za Kubelkovou. To znovu zvedlo diváky ze židlí.

Podzim byl opravdu pestrý na bizarní situace v českých pořadech a seriálech. A jak z Elišky a Damiána, tak i ze StarDance se staly nejdiskutovanější televizní události podzimu. Snad nám příští rok přinese trochu více klidu a kvalitnější televizní zábavy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz