Hlavní obsah
Názory a úvahy

Chcete být šťastní? Plňte si svoje dětské sny!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Když jsme byli děti, dělali jsme všechno, co jsme chtěli a nikdy nás nenapadlo, co na to kdo řekne nebo jestli jsme na to dost dobří. Nepochybovali jsme o sobě.

Článek

Málokdo z nás si uvědomuje, jak moc jsme zapomněli na naše vnitřní dítě, na naše malé já.

Když jsme byli děti, dělali jsme všechno, co jsme chtěli a nikdy nás nenapadlo, co na to kdo řekne nebo jestli jsme na to dost dobří. Nepochybovali jsme o sobě. Malé děti jsou naprosto v souladu sami se sebou a svým jednáním, naprosto přirozeně.

Například když nás bavilo zpívat, nepřemýšleli jsme - nezpívám falešně nebo bude se to ostatním líbit? Prostě jsme zpívali, nikdo nezavíral okna, aby ho soused neslyšel, nikdo se nestyděl, nikdo nepouštěl hudbu tak nahlas, aby sám sebe přehlušil. Když nás bavilo malovat, vzali jsme papír nebo plátno a barvy a malovali jsme. Nikdo neřešil pochybnosti typu - nikdy jsem nechodil/a do výtvarky, nejsem akademický malíř, neznám techniku atd. Když nás bavilo tančit, tak jsme jako děti tančili a nikdo se u toho necítil trapně. Byla tam jenom ta radost z toho , co nás baví.

Kdy nebo kde se ta radost vytratila? Řekla bych, že asi v té době, kdy jsme začali dospívat a nechali se od ostatních přesvědčit , že tohle se nedělá nebo, že tohle by se dělat mělo nebo a to je to nejhorší -že nejsme na dost dobří! Nenechme tyto prapodivné bytosti ovlivňovat náš vnitřní svět a naši vnitřní pohodu.

Pokud máte od dětství byť z vašeho pohledu i banální sny, splňte si je - někdo se třeba jen chce svézt na koni, někdo si chce namalovat obraz, někdo se chce naučit tančit nebo cokoliv jiného. Pečujte o vaše vnitřní dítě , které máme všichni. Někteří z nás ho jen neslyší přes všechny hlasy plné pochybností. Dovolte si splnit mu každé přání, po kterém zatouží a vaše dospělé já bude taky šťastnější a budete se na svět dívat jinýma očima. Stačí když půjdete krůček po krůčku a uvidíte sami.

Pokud to chcete zkusit, stačí si vybrat jedno z těch menších přání. Až ho budete mít vybrané, pusťte se do toho vlastním tempem. Díky tomu vystoupíte ze své komfortní zóny, ze svého zaběhnutého rytmu a dostanete se do nových situací, na nová místa, zažijete něco nového a  třeba potkáte i nové lidi, kteří vám obohatí život. Nebojte se.

Chce to velkou dávku odvahy to zkusit, ale já vám věřím. Napište mi do komentářů, zda to zkuste a jaký sen nebo přání jste se rozhodli si splnit a já vám k tomu přeji mnoho zdaru.

Krásný nadcházející týden a nezapomeňte myslet i na sebe, i kdyby to mělo být jen nedělní kafíčko.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz