Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak přežít vlastní svatbu? Udělejte si ji podle sebe, a ne podle ostatních

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Ustojíte si v dnešní době vlastní názor i to, jak bude vypadat vaše vlastní svatba, nebo podlehnete názorům okolí?

Článek

I když žijeme v hodně politicky korektní době, co se týče svatby a její oslavy, panuje ve většinové společnosti názor, jak by měla vypadat. Svatby jsou vůbec zvláštním typem oslav, které mají na trhu svojí vlastní sekci. Ať už začneme klasicky od šatů nevěsty a ženicha, prstýnky, boty, květiny, oznámení a pozvánky, pronájem sál, catering nebo sladěné ubrousky a prostírání s barvou svatby - jakmile má daná věc označení „svatební“, jde cena rapidně nahoru. Toto odvětví má i své speciální svatební koordinátory, holt díra na trhu.

Jakmile se jako pár rozhodnete se vzít, čeká vás spoustu rozhodování. Řekla bych, že se někdy rozhodujete, jestli necháte vyhrát vaše vlastní ego nebo to, jak to opravdu chcete. Některé svatby jsou jen přehlídkou toho, že vyhrálo ego a už ani tak nejde o svatbu, ale o přehlídku toho na co všechno máme.

Ego představuje očekávání ostatních, jak by taková pořádná svatba měla vypadat. A těch očekávání je spousta - jak velká svatba bude je jedno z nejtěžších rozhodnutí a musíte ho udělat sami. Nikdo jiný ho za vás neudělá. Je to moc nebo málo? Když pozvu tuhle tetu, neurazí se ta druhá? Když pozvu tohohle bratrance, musím i toho z druhé strany apod. Pokud nebudete mít jasnou představu o tom, jak vy sami chcete, aby svatba vypadala, je dost možné, že se necháte strhnout a počet hostů se nakonec vyšplhá do nebes.

A to jsme - respektive vy jste teprve na začátku - místo, kde bude svatba probíhat, co budete mít na sobě, co budou mít na sobě družičky, kde bude hostina, kdo upeče cukroví atd.

Rozhodně nechci kategorizovat, co je správně a co ne. Správně je to, co udělá radost jen a jen vám! Pokud je to honosná svatba na zámku nebo někde na louce, je to jen na vás.

Moje svatba měla dohromady i s ženichem a nevěstou deset lidí a pro nás byla boží, přirozená. Ať se rozhodnete jakkoliv, budu vám držet pěsti, aby se povedla tak, jak jste si ji vysnili!

Mějte krásný týden,

vaše Nedělní kafíčko!

Pokud chcete, můžete hlasovat v anketě níže popřípadě mi napište do komentářů, jak pro vás bylo nebo nebylo těžké ustát si vlastní názor na pojetí vaší svatby.

Anketa

Jakou byste chtěli mít svatbu?
Na louce malá svatba- přírodní styl
0 %
Na zámku - honosná velká svatba
0 %
Něco mezi - střední cesta
0 %
Jen se svědky
0 %
Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz