Hlavní obsah
Cestování

Navštívili jsme pětihvězdičkový kemp na ostrově Krk

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Newroads.cz - vlastní foto

Golden Bay (Zlatá pláž)

Krk Premium Camping Resort je menší, pětihvězdičkový kemp nacházející se na krásném chorvatském ostrově Krk, který jsme navštívili koncem léta loňského roku.

Článek

Ostrov je známý svými nádhernými divokými plážemi, průzračnou vodou, ale i širokými možnosti sportovního vyžití.

Kemp naleznete přibližně 2 km od centra města Krk, od kterého je oddělen lesem a vyhlášenou pláží Koralj, která získala modrou vlajkou za čistotu. Přístup do města je možný po málo frekventované příjezdové silnici nebo podél moře - zde je zapotřebí lepší obuv, jelikož se rozhodně nejedná o dlážděnou cestičku. Na opačné straně kempu, směrem na Punat, se nachází oplocená pláž pro nudisty a dále typická chorvatská divočina ideální pro turistiku a cyklistiku. Tato část ostrova je spíše skalnatá, vede po nezpevněné cestě na vzdálenější (ale krásné!) pláže pro naturisty, ale vzdálenost přibližně 2 km k nim musíte zdolat na přímém slunci.

Samotný kemp nabízí jak skalnaté pláže s žebříky, tak i několik větších oblázkových pláží. Vzhledem k jeho nižší ubytovací kapacitě zde ale nebývají pláže přeplněné, což jsme hodnotili velmi kladně. Myslelo se také na pejskaře - kousek od hlavní kempové pláže je čistá a dobře udržovaná pláž vyhrazená majitelům čtyřnohých chlupáčů. Celkově jsou všechny pláže v kempu pečlivě udržované, voda byla (alespoň za našeho pobytu) průzračná bez znečištění či splašků a užili jsme si tak skvělé koupání. Jedinou nevýhodou byla absence lehátek a slunečníků mimo turistickou sezónu, což pro někoho může být problém a to tím spíš, že v okolí pláží nenaleznete žádný přirozený stín. Pokud však vyrazíte v hlavní sezóně, budete mít k dispozici vše od slunečníků, lehátek nebo třeba plážových pohovek. K dispozici jsou také plážové sprchy zdarma.

Foto: Newroads.cz- vlastní foto

Výhled od bazénu

Ubytovat v kempu se můžete v několika typech mobilních domů, od těch luxusnějších s vlastními zahrádkami a přístupem k bazénu s výhledem na celý kemp, až po základnější, ale stále moderní a plně vybavené mobilhomy. Nebo můžete sáhnout po glampingových stanech, které také poskytnou dostatečný komfort, ale určitou roli zde bude hrát také „štěstí na sousedy“. Vyzkoušeli jsme zde obě varianty ubytování a v případě stanů byl první týden téměř perfektní (když pomineme „noční provoz“ sousedů po štěrkové cestě na toalety), zato druhá skupina po výměně turnusu nám připravila několik probdělých nocí v řadě.

Ve stanu je zkrátka vše slyšet a vzhledem k jejich cenové dostupnosti sem zavítalo několik mladých rodin s malými dětmi a z různých vzdáleností k nám několikrát za noc doléhal hlasitý pláč a křik. Nebo „vydařený“ starší východoněmecký pár se zřejmou zálibou v alkoholu a hlasité noční konverzaci. Zatímco mobilhomy mají typicky vlastní koupelnu a toaletu, v případě stanů umístěných v zalesněné části kempu se budete muset projít přibližně 200 metrů na kempové sociální zařízení .

Foto: Newroads.cz - vlastní foto

Naše ubytování v lesíku

Pokud se rozhodnete pro stan, doporučujeme přibalit si alespoň základní moskytiéru - nejen kvůli komárům, ale také kvůli štírům, kteří jsou sice poměrně vzácní, ale ve stanu nás navštívili během našeho pobytu hned dvakrát. Rovněž doporučujeme baterku, protože cesta ze stanu na WC není osvětlená. Sociální zařízení jsou nicméně luxusní a odpovídají standardu pětihvězdičkového kempu – jsou čistá a několikrát denně udržovaná. Ve vybavení kempu naleznete také pračky a sušičky (za mírný poplatek) a fény. K dispozici jsou i větší kabinkové sprchy pro rodiny s dětmi a společné sprchování.

Každé ráno jsme natěšení navštěvovali stánek s čerstvým sladkým i slaným pečivem z nedaleké místní pekárny, který se nachází na malém náměstíčku přímo v kempu. Zde najdete také další obchody, jako jsou suvenýry, plážové vybavení, informační centrum nebo dokonce kadeřník. Na druhé straně náměstí se nachází skvělá restaurace Oliva, kde si můžete pochutnat na mořských specialitách, ale nechybí ani výborná pizza, pasta, saláty nebo burgery. Na náměstí je pro děti, a později i dospělé, zajištěn večerní program. Když už jsme zmínili dětský program, vězte, že je naprosto normální, pokud se třetí či čtvrtý den přistihnete, jak si pobrukujete písničky z animačního programu. Pro děti začíná kolem sedmé večer a písničky se bohužel v rámci dní neobměňují. Animátorky se však snaží a vždy se na náměstí utvoří hlouček lidí a atmosféra je zde uvolněná a příjemná. Později začíná program i program pro dospělé, který většinou tvoří živá hudba, ale třeba i kouzelnické vystoupení.

Pro děti je zde také pěkné hřiště s menšími vodními atrakcemi, včetně mělkého bazénu. Dospělí ocení plážový bar s točeným pivem a wellness. V kempu za recepcí je malý obchod, ale ceny jsou vyšší a levněji určitě vyjde zajížďka autem do supermarketu přímo ve městě Krk. Kemp dále nabízí hřiště pro volejbal, basketbal, minigolf a stolní tenis. K dispozici je také půjčovna kol, kánoí a kurzy potápění. Kemp má několik vyhřívaných sladkovodních bazénů. Od půlnoci do sedmé hodiny ráno zde platí noční klid a zákaz jízdy pro auta. Kemp je oproti jiným sice menší, s pouze dvěma veřejnými sociálními zařízeními a menším množstvím restaurací, ale právě to z něj dělá ideální místo pro klidný odpočinek bez davů lidí.

Pokud chcete vyrazit na výlet, doporučujeme jednoznačně plavbu lodí do zátoky Golden Bay, kde loď zakotví a můžete si užít hodinové koupání v úžasné zátoce mezi skalami a s písečnou pláží téměř bez turistů (přístup je zde možný pouze lodí). Během plavby budete posádkou vybaveni kousky párku a můžete krmit racky za letu nebo pozorovat skalní hnízdiště orlů. A když budete mít štěstí, budou vaši plavbu doprovázet i delfíny. Výletní plavby odplouvají z městského přístaviště Krk. Dále doporučujeme navštívit Starou Bašku, která nabízí skvělé koupání a dlouhé pláže nebo lázeňské městečko Baška. Pro ty, kteří se nebojí trochu ušpinit, doporučujeme pláž Meline u městečka Soline, kde můžete vyzkoušet léčivé bahno. Příjemně sice nevoní, zato má prý léčivé účinky.

Anketa

Znáte tento kemp?
Ano
61,5 %
Ne
38,5 %
Celkem hlasovalo 13 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Ostrov Krk

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz