Hlavní obsah
Cestování

Největší a nejoblíbenější kemp na Istrii: Proč si ho zamilujete?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Newroads.cz - vlastní fotka

Bazén v Punto Blu Village

Kemp Lanterna Premium Camping Resort, největší a nejoblíbenější kemp na Istrii, nabízí nezapomenutelné zážitky. Objevte krásné pláže, skvělé restaurace a historická města Poreč a Novigrad.

Článek

Kemp Lanterna Premium Camping Resort se nachází přibližně 10 km od města Poreč, uprostřed krásné přírody poloostrova Istrie. Kemp není úplně na rovině, ale postupně se zvedá do kopce a částečně se rozprostírá na vyvýšeném skalnatém podloží. Patří mezi největší a nejlépe vybavené kempy v Chorvatsku a nabízí širokou škálu ubytování a aktivit, což z něj činí ideální destinaci pro rodiny, páry i jednotlivce.

Kemp se nachází v zátoce s výhledem částečně na městečko Novigrad a na otevřené moře. Rozsáhlé ubytovací možnosti zahrnují moderní a plně vybavené mobilní domy, luxusní glampingové stany a tradiční kempovací plochy. Kemp je rozdělen do několika tematických vesnic, jako například oplocené Maro Village pro rodiny s dětmi nebo luxusní Punto Blu Village pro páry hledající klid a relaxaci​ či Happy Dog Village, který je určen pro pejskaře. Ti zde naleznou veškerý komfort a služby pro své čtyřnohé přátele. Nejkrásnější "vesničkou"je Marbello Village, která se nachází hned u moře pod skálou. Kemp se z velké části nachází v borovicovém lese a jeho vůně, společně se slanou vůní moře, působí nezapomenutelným dojmem. Sociální zařízení v kempu jsou větší a pravidelně udržovaná.

Lanterna nabízí 16 bazénů, včetně několika vyhřívaných bazénů. Najdete zde i aquapark s tobogány a vodními atrakcemi pro děti. Na dlouhém a členitém pobřeží kempu najdete různé typy pláží, včetně oblázkových, skalnatých ale písečnou pláž. Speciální zóna je vyhrazena pro psy, takže i vaši čtyřnozí miláčci si mohou užít dovolenou.​ Jelikož se kemp nachází v zátoce, moře je zde klidnější. Pokud stejně jako já máte raději vlny a otevřené moře, doporučuji vyrazit autem nebo se projít pěšky na „Starou Lanternu“, která se nachází hned za hotelem Tamaris, cca 2 km od vjezdu do kempu Lanterna. Zde najdete pravé divoké a otevřené moře.

V kempu je k dispozici několik restaurací nabízejících širokou škálu pokrmů, od místních středomořských specialit až po rychlé občerstvení. Nám nejvíce chutná v oblíbené restauraci La Pentola Trattoria, která se nachází hned vedle tenisového hřiště. Pokud dostanete chuť na snídani jako v hotelu, můžete si sem každé ráno zajít. Cena je sice poměrně vysoká, minulý rok to bylo 20 euro na osobu, ale musím dodat, že snídaně je formou švédských stolů a na úrovni čtyř až pětihvězdičkového hotelu. Pokud se však ubytujete v Punto Blu Village, máte snídaně zdarma. Skvělá je také restaurace Tuna Bay Grill, která se nachází přímo u moře, stejně jako mnoho dalších restaurací v kempu. Samozřejmostí je i Piazza náměstíčko, které mnoho lidí zná, pokud někdy navštívili kemp od společnosti Valamar. Náměstíčko je zde ale mnohem větší než například u kempu na Krku. K dispozici jsou také různé bary, kde si můžete vychutnat osvěžující nápoje a koktejly.

Lanterna nabízí bohatý animační program pro děti i dospělé. Pro děti je připraven program Maro Holiday s různými aktivitami a zábavou. Dospělí mohou využít sportovní zařízení ve V-Sport Parku, kde mohou nalézt hřiště na fotbal, basketbal, tenis, plážový volejbal, minigolf a výbavu k zapůjčení pro další sporty. V kempu je také centrum pro jízdu na koni, minigolf a skate park​​. Večer se můžete těšit na Lanterna Summer Nights Festival, který zahrnuje venkovní kino na pláži, koncerty, gastronomické a další akce. Na náměstíčku Piazza se každý večer něco děje, takže si můžete snadno vybrat, co preferujete. Můžete poslouchat živou muziku, užít si klidnou večeři u moře, nebo sledovat západ slunce na pláži. Kromě toho se můžete procházet po plážové promenádě, která se táhne podél pobřeží kempu v délce přibližně 3,2 km. Lanterna také organizuje různé výlety a aktivity, jako jsou vodní sporty, cyklistické túry a fitness lekce​​.

Dalo by se říct, že tento kemp je vlastně takové malé městečko, protože zde najdete snad všechno. Najdete zde několik malých pekáren s čerstvým pečivem, ale musíte si trošku přivstat, pokud nechcete stát ve frontě. Kromě pekáren zde naleznete i několik obchodů. My jezdíme nakupovat do supermarketu Plodine v obci Vabriga, který míjíte po levé straně při cestě na Lanternu. V kempu se také nachází malý hobbití domeček, do kterého se můžete podívat. Uvnitř je stoleček a židle, takže se můžete na chvíli stát hobitem. Domeček najdete u parcely číslo 93.

Foto: Newroads.cz - vlastní fotka

Domeček

Pokud chcete vyrazit na výlet, město Poreč je vzdáleno pouhých 11 km. Nabízí mnoho historických památek, restaurací a barů. Na sever od kempu se nachází rybářské město Novigrad, které je ideální pro romantické procházky. Najdete zde i slavné zavěšené deštníky „Umbrellas“, které objevíte, když půjdete ulicí Gradska vrata směrem na Veliki trg. Nebo můžete navštívit nedalekou jeskyni Baredine Cave.

Foto: Newroads.cz - vlastní fotka

Novigrad

Anketa

Znáte kemp Lanterna u Poreče?
Ano
40 %
Ne
60 %
Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Poreč

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz