Hlavní obsah
Automobily a vozidla

2027 Subaru WRX STe: Přichází elektrické STI?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.motortrend.com

Špičkový sedan značky Subaru inspirovaný rallye závody pravděpodobně bude elektrický.

Článek

CO TO JE: Elektrifikovaný sportovní sedan zamýšlený nést slavné jméno WRX STI do zelenější budoucnosti. Subaru spustilo současný model WRX koncem roku 2021 bez varianty STI, s odůvodněním, že blížící se regulace mohou ohrozit životnost takového modelu. Není to dlouho poté, co japonská společnost podala žádost o ochranu ochranné známky jména STe v Německu, což vyvolalo široké spekulace, že značka by se mohla obrátit k elektrifikaci (hybridní nebo plně elektrické) pro svůj další výkonný halo model.

Foto: www.motortrend.com

Subaru WRX STe

PROČ TO MÁ VÝZNAM: Relativně dostupné specializované výkonnostní vozy jakéhokoli typu jsou vzácným druhem, takže každý nový vstup do tohoto segmentu orientovaného na nadšence by měl být silně povzbuzován a hlasitě vítán - zejména ten, který šíří Subaru náklonnost k drifty a rally-inspirovanému řízení.

OČEKÁVANÁ CENA: Model STI byl halo vozem s vysokou cenou pro Subaru, takže je rozumné očekávat počáteční cenu kolem 55 000 dolarů za novou elektrifikovanou verzi.

OČEKÁVANÉ DATUMY UVEDENÍ NA TRH: Nejlepší odhad pro modelový rok 2027 je pozdější část roku 2026.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz