Hlavní obsah

V Brně se nepředvede žádná reprezentace. Hala se rozhodla dát přednost jiné události

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.fotbal.cz

Plán domácích zápasů elitní skupiny kvalifikace na Mistrovství světa ve futsalu 2024 zahrnoval Prahu, Brno a Plzeň.

Článek

Nicméně správa brněnské futsalové haly oznámila, že v říjnu nepočítá s uspořádáním zápasů tam. To znamenalo, že musela být rychle nalezena jiná lokalita a zápas proti Itálii se nakonec odehraje v Plzni.

Původně měla česká reprezentace hrát dokonce dva kvalifikační zápasy v brněnské STAREZ aréně - jeden s Španělskem a druhý s Itálií. Bohužel, pevně dané termíny od UEFA se nepodařilo naplnit. V jednom případě byl koncert, který už byl naplánován, neodkladný, a ve druhém případě se vedení STAREZ rozhodlo upřednostnit jinou sportovní událost.

Radek Lobo, předseda SFČR, sdělil: „Situace je pro nás složitá. Už při jarní baráži s Litvou, kterou jsme měli hrát v Brně, byly problémy s vhodným termínem. V aktuální kvalifikaci jsme Brnu nabídli termíny, ale byl možný pouze ten v říjnu proti Itálii. Potvrdili jsme tento termín u UEFA i soupeře a začali jsme připravovat akci v Brně. Organizovali jsme letenky do Itálie z Vídně a další logistické záležitosti.“

Avšak minulý týden se ukázalo, že STAREZ dal přednost volejbalové Lize mistrů, a proto futsalová kvalifikace v Brně neproběhne. Lobo to komentoval slovy: „Respektujeme rozhodnutí a vnímáme zklamání fanoušků na sociálních sítích, kteří si Brno přáli. My jsme měli stejný záměr. Měli jsme v úmyslu vytvořit skvělou atmosféru v Brně a umožnit fanouškům vidět špičkové soupeře. Pokud město a jeho správci nerozpoznají zájem o futsal a národní tým, je na brněnských fanoušcích, aby je přesvědčili o opaku.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz