Hlavní obsah

Vědci objevují egyptské pyramidy v jiné galaxii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.baldmove.com

Filmová převyprávění "Hvězdná brána"(1994).

Článek

V roce 8000 př. n. l. se na noční obloze nad kmenovou komunitou objeví obrovská vesmírná loď. Všichni vesničané utečou, kromě jednoho muže, který hledí na paprsek světla z lodi.

V 20. letech 20. století v Egyptě archeologové objeví záhadné krycí kameny u pyramid, když přijede zahraniční profesor se svou dcerou Catherine. Ta je okouzlena zlatým náhrdelníkem Oka Ra, zatímco tým odhaluje obrovský kovový kruh s vyobrazením šakala.

O mnoho let později, v roce 1994, Catherine navštíví přednášku Daniela, odborníka na starověký Egypt. Snaží se přesvědčit akademiky o svých teoriích ohledně pyramid, ale je vysmíván. Poté poručík Kawalski donutí Daniela nastoupit do auta, kde mu Catherine nabídne záhadnou práci. Daniel přijímá, když mu ukáže, že mu skončily granty a byl vystěhován.

Mezitím vojáci nacházejí plukovníka O'Neila truchlícího nad svým mrtvým synem v dětském pokoji. O'Neil je znovu aktivován.

V Coloradu Daniel vidí krycí kameny na letecké základně. Opraví chyby ve svém překladu, odhaluje zprávu o pohřbeném Hvězdném bráně a slunečním bohu Rovi.

Daniel má problémy s párováním symbolů na tabulkách, dokud ho neinspiruje fotografie souhvězdí Orionu v novinách. Rozpozná, že symboly jsou hvězdná souhvězdí, která tvoří mapu. Sedm bodů, šest určuje umístění a jeden je základna - Země.

Hvězdná brána je odhalena a aktivována. Sonda je vyslána do jiné galaxie. Daniel přidává čísla pod symbol pyramidy k identifikaci Země jako základny. To vytočí sedmý symbol a brána se aktivuje.

Sondy ukazují místnost s další Hvězdnou branou na planetě kompatibilní s lidmi. Daniel si všímá odlišných symbolů. Plány na mise jsou vytvořeny, ale Daniel nabízí, že půjde sám prověřit symboly druhé brány.

O'Neil dostane tajný rozkaz odpálit bombu, pokud budou nalezeny nebezpečí. Catherine dává Danielovi svůj náhrdelník jako štěstí. Tým vstupuje do brány, udiven teleportací.

Zjistí, že se nacházejí v replice pyramidy na pouštní planetě. Daniel odhaluje, že nejprve potřebuje symboly druhé brány. Když vojáci reagují rozčileně, zasáhne O'Neil. O'Neil nainstaluje bombu do roveru.

Vojáci obtěžují Daniela, dokud nezačne následovat stopy zvířat k domácí zvířeti. Vojáci ho vystraší a Daniel je několik mil táhnut, až omdlí. Zvíře Daniela oživí, než ho vojáci osvobodí.

Objeví lidi těžící sloupy a jsou pozváni do jejich města. Danielův náhrdelník je jim ctěný. Jazykové bariéry přetrvávají, dokud Daniel nenaučí výslovnost od místní ženy, Shau'ri.

O'Neil tajně dá chlapci cigarety. Daniel a Shau'ri najdou na stěně jeskyně glyfy Hvězdné brány země. Přidá kruh, protože ho už viděla dříve, a vezme Daniela tam.

Vojáci čekají na rádiový kontakt u pyramidy, ale objeví se vesmírná loď a zajme je. Stráže s maskami Anubise je omráčí a odvedou je k zářícímu sarkofágu.

Skaara obdivuje O'Neilův zapalovač. Daniel se dozvídá, že nápisy odhalují příběh Ra - cizince, který vládl pomocí Hvězdné brány, dokud se na Zemi nevzbouřila. Ra zakázal psaní. Kamenná adresa brány je rozbitá, sedmý symbol není jasný.

Přibližující se vesmírná pyramidy, vojáci mizí. Strážce omráčí dalšího, dokud Daniel a O'Neil nedorazí do místnosti s bombou a nejsou zajati Ra a strážci. O'Neil zabije jednoho strážce, než je zbit. Daniel je postřelen, když chrání O'Neila, a uzdraví se v sarkofágu. O'Neil je uvězněn.

Ra'se kluzáky napadají město. Skaara je informován, že toto je trest za pomoc cizincům a odhalení Raovy historie. Daniel se probudí uzdraven a zjistí, že sarkofág opravuje lidská těla. Ra plánuje poslat vylepšenou bombu zpět na Zemi skrze bránu.

Během popravního shromáždění se Daniel dozví, že skupina Skaary našla zbraně vojáků. Pomáhají Danielovi postavit se proti Rovi a uniknout po obětech, uvízlí v písečné bouři. Skrývají se v jeskyni, O'Neil odhalí své rozkazy k odpálení bomby, pokud budou nalezena nebezpečí. Daniel říká, že by měli deaktivovat Zemskou bránu, ale potřebuje sedmý symbol.

Ra potrestá strážce bolestivým zařízením. Shau'ri říká, že se vydávala za Danielovu manželku. On ji políbí. Propojením měsíců planet Daniel najde symbol bodu původu.

Zastřelí strážce v dolech a odhalí, že bohové jsou jen lidé. V přestrojení se infiltrovali do pyramidy, ale strážci zabezpečili výjezdy. Ra nařídí poslat bombu na Zemi. O'Neil aktivuje bombu a zůstane za ní.

Shau'ri je postřelena a Daniel ji uzdraví v sarkofágu. O'Neil bojuje se strážcem, zatímco Ra útočí na Daniela. O'Neil přelstí prsteny, aby zabil strážce a pomohl Danielovi a Shau'ri uniknout.

Venku povstalci získají navrch, dokud loď Raa nezačne odletovat. O'Neil pošle bombu nahoru k lodi pomocí prstenů. Bomba exploduje a zabije Raa.

Daniel zůstane s Shau'ri. O'Neil odnese náhrdelník na Zemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz