Hlavní obsah
Cestování

Chorvatsko pro bohaté, Egypt pro chudé. Češi se neumí přizpůsobit a brečí nad cenami dovolených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Titulní stránky plní články plné paniky. Chorvatsko je drahé, Itálie je drahá, všechno vás vyjde na tisíce korun. Nikam už nemůžeme jet, aniž by to nestálo plus minus milion. Panika se šíří a my hltáme každičký titulek… Nejspíš ale děláme chybu.

Článek

Několikrát v posledních týdnech čtu o tom, že Češi dají za dovolenou v Chorvatsku i 50 tisíc. Stovky pobouřených komentářů pod články jen dokazují, že Češi neřeší problém jak jet na levnější dovolenou, ale chtějí pouze krafat a stěžovat si. Realita je totiž úplně jiná a Chorvatsko i Itálie vás může vyjít na 15, i na 150 000 tisíc korun.

K moři, ale levně

Rychle jsme si zvykli na luxus trávit každoročně prázdniny u moře a to klidně několikrát. Pravda je taková, že turistické destinace, které jsou provařené, vás přeci vždy vyjdou dráž, než ty méně slavné. Pokud jezdíte už dvacet let na Makarskou, dá se čekat, že ceny nebudou stejné. Ano, Chorvatsko zdražilo, ale co místo neustálého stěžování, které spolehlivě uspokojí všechny, co tyto články píšou, jelikož čtenost a komentovanost je pro ně výdělkem, najít způsob, jak si užít dovolenou a prázdniny za příznivé ceny?

Nehledejte problémy, ale řešení

Zjistěte, které destinace vás vyjdou levnější a tam jeďte, nebo leťte. Takhle jednoduché to je. Můžete vyrazit do Polska, které je levné a pozor, řeknu vám nečekanou věc. Až bude do Polska proudit stovky tisíc turistů, Poláci zdraží, protože výdělky jsou důležité pro nás všechny. Chápeme?

Zkuste Albánii, Egypt, Tunisko, Turecko, nebo jednoduše hledejte. Dominikánská republika s přímým letem s all inclusive jde sehnat i za 25 tisíc korun. A ano, hotel je pětihvězda. Jednoduše, kdo hledá, najde.

Češi se mohou ustěžovat k smrti, a přesto je pro ně jednodušší jet na ono předražené místo a poté si celou dovolenou, a dlouho po ní, stěžovat na šílené ceny. Egypt, Tunisko, Turecko jsou místa, která vás vyjdou možná levněji, než vaše dosavadní dovolená. Jídla budete mít dost, krásné moře i ideální počasí. Co pak? Pak by nebylo na co si stěžovat…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz