Hlavní obsah
Aktuální dění

Každoroční problém: Lidé nechápou, že pes a děti nepatří do zavřeného auta ve třiceti stupních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Je to vskutku záhada. Lidé každoročně opakují stejnou chybu. I přes množství článků, varování a masivnímu sdílení na sociálních sítích, není rok, aby nezemřel živý tvor v zavřeném autě. Majitel musel odejít na vycházku do Zoo, nebo nakoupit.

Článek

Ignorace, nebo nevědomost?

Těžko věřit tomu, že by někdo nedomyslel vážné následky svého jednání. Jako malá si pamatuji, když mě nechala máma čekat v autě s otevřeným okýnkem před obchodem. Bylo mi asi 12 let a ačkoli tam byla asi sedm minut, málem jsem v tom vedru omdlela. Čůrky potu mi tekly snad všude. Je tedy normální, že i přes masivní kampaně a varování, lidé stále nechávají své největší lásky v autě?

Mobil v autě nenechají, psa ano

Je to zřejmě zkaženost dnešní doby. Bez mobilu někteří jedinci nejdou ani na záchod, natož aby ho nechali v autě. Nechat tam psa jim ale nedělá problém. Naprosto šokující jednání je, pokud se jdeme projít na výlet a psa vezmete s sebou. Nenecháte ho, bůhví proč, doma, ale narvete ho do auta. Onen výlet pro něj ale není vycházka lesem, ale cesta autem a následné hodiny čekání, zase v autě! Ptám se, jaký z toho má pes požitek?

Hrozí vám pouze pokuta, mělo by to být vězení

Trest za takové jednání je směšný. Nejvyšší možná sazba je pokuta ve výši 50 tisíc korun. Ačkoliv se opravdu jedná o týrání zvířete, vězení vám nehrozí. Z předchozích případů víme, že nejvyšší částku pokuty dostane málo kdo… Tedy za naprosto brutální a nezodpovědné jednání vám hrozí pokuta pár tisícovek. Stojí život, ať už psa, nebo dítěte, opravdu tak málo? Pochybuji…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz