Hlavní obsah
Názory a úvahy

Plánování svatby je v dnešní době šílenost. Svatbu můžeme mít v lese nebo stodole za tři sta tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

Zasnoubení je krása, plánování svatby je horor. Tedy pokud chcete svatbu podle svých představ a ne podle nastavených „trendů“, které vás nutí, abyste měli všichni svatbu stejnou jak přes kopírák.

Článek

Pokud nemáte alespoň 300 tisíc, vdávat se snad ani nemá význam

Zní to jako stěžování si a kňourání, realita je ale možná ještě daleko horší. V České republice je žalostně nízký výběr originálních svatebních míst. Češi ucítili před pár lety pach peněz a opravili svoje staré stodoly a udělali z nich „svatební místo“. Co na plat, že se některá z nevěst, třeba já, nechce vdávat na statku, nebo ve stodole, která je jakože hrozně trendy a rustikální.

Pronájmy těchto míst se pochybují cca od 100 tisíc a víc. Pokud chcete celý víkend, abyste si svatbu nachystali a uklidili, dostanete na faktuře zase o pár tisícovek větší částku. Vyškrtnete-li ze svatebního seznamu míst statky, louky, chaty a stodoly, zbudou vám oči pro pláč.

Naše představa se nám zdála velice snadná. Chceme čistý prostor, který si sami připravíme a vyzdobíme. Nechceme zámeckou výzdobu, nechceme ani hotelové salonky s kobercem, chceme čistý prostor, který je variabilní a minimalistický. Vkusný, vzdušný a krásný. Takový, kam si vložíme svoje představy.

Víte o nějakém dokonalém místě? Ukažte ho

Možná si říkáte, proč to tak člověk „hrotí“, stačí přece hospoda s obědem a předtím obřad na radnici. Můj názor je ten, že když si člověk něco platí, neměl by se spokojit hned s tím prvním, co se naskytne. Organizování různých eventů miluji, ale nikdy jsem netušila, že je takový problém sehnat prostor, který je originální. Protože jestli mě něco nebaví, tak jsou to události udělané ctrl c, ctrl v.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz