Hlavní obsah
Zdraví

Na gynekologii už nevěděli co se mnou. Mykóza mě měla v šachu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Téma, o kterém ženy tak nerady mluví, přesto se s touto nepříjemností setkalo až 75% z nich. Jak to řešit?

Článek

Mykóza, kvasinky nebo vaginální zánět. Několik pojmů, avšak stejný problém. Tak často popisovaný bílý hrudkovitý výtok, který svým vzhledem připomíná tvaroh. Tam dole vás to zase svědí a pálí, otéká a je to zarudlé. Každý pohyb, každý krok je nepříjemný. Pořád na to musíte myslet. Znesnadňuje vám to váš běžný život. Sexuální aktivita je vyloučena. A navíc si připadáte tak nepříjemně, nekomfortně a především z vás vyprchává přirozená ženská sexualita a pocit atraktivity.

Setkává se s tím bohužel většina žen. A spoustě z nás se to opakovaně vrací. Některým dokonce i několikrát do měsíce. Na internetu naleznete tunu článků, jak kvasinkové infekce vznikají a jak jim předcházet. Upřímně, všechny jsou totožné a většinou v závěru nabízejí produkt, který „určitě“ zabere. Ani jeden z těchto článků či produktů mě osobně nepomohl. Ano, i já jsem objetí bakterie zvané Candida. A nelehce se o tomto tématu píše, ale kdyby moje zkušenost pomohla byť jen jediné ženě, stojí jistě za to, se o můj příběh podělit.

Kromě kvasinek mě trápily i streptokoky a střevní bakterie tam, kde by být neměly. Příznaky to však mělo vždy stejné. Pochopitelně jsem vyhledala v první řadě gynekologickou pomoc. Pak už to asi všechny znáte. Čípky, krémy, tabletky, antibiotika, probiotika a tak pořád dokola. Hledala jsem pomoc na internetu a dělala všechno podle tamních rad. Správná intimní hygiena, bavlněné kalhotky, žádné vlhko a mokro a tak dále. Dokonce jsem začala držet i velmi přísnou kvasinkovou dietu. Z čehož vyplývá, že jsem nejedla prakticky nic. Mimo jiné jsem nekonzumovala žádný cukr, dokonce ani v podobě ovoce nebo sladké zeleniny (mrkev). Dovedete si představit matku třech dětí a nula cukru? Tento životní styl se příliš neslučuje se životem. Bylo mi hrozně. Navíc problémy se neustále vracely. Když jsem vyzkoušela po půl roce všechno, co mi mohla moje gynekoložka předepsat a také jiné doporučené produkty z lékárny, od kamarádek a lidí z internetu a problémy mi recidivovaly i během léčby, s paní doktorkou jsme se rozloučily a já začala hledat pomoc jinde.

Nejprve jsem se objednala na alergologii a imunologii. Lidé mi tvrdili, že problém bude ve střevech, že mám nedostatečnou imunitu. Někdo zase říkal, že to může být nějaká alergie. Jiní tvrdili, že by to mohla být cukrovka. Každopádně čekací doba na alergologa není zrovna týden a moje problémy se znovu vrátily. Běžela jsem do lékárny a chtěla jsem nějakou alternativu. Například homeopatika. Paní lékárnice mi ale doporučila takzvané medicinální houby.

„Proč bych měla léčit houbu houbou?“ napadlo mě. Ale když je člověk zoufalý, zkusí naprosto všechno. Obrátila jsem se na internetové stránky dané firmy, kde jsem vyplnila dotazník a popsala svoje obtíže. Do druhého dne se mi ozvala specialistka na čínskou medicínu a doporučila mi produkty přímo na můj problém. V první chvíli to byl šok, protože to opět nebylo nic levného. Ale jak jsem již řekla, zoufalá situace si žádá zoufalé řešení. Produkty jsem nakoupila. Začala jsem zkoumat, co v nich je a k čemu je to dobré. Většina z nich se odkazovala na léčbu sleziny. Slezina? Kde to v těle mám a k čemu to vůbec slouží? Začala jsem tedy pátrat po slezině. V anatomii mám očividně mezery. Když jsem zjistila, jak se projevuje nesprávná funkce sleziny, viděla jsem v tom sama sebe. Většina příznaků na mě perfektně seděla. Zjistila jsem si, čím slezině škodím a jak ji uzdravit. Najednou jsem přesně věděla, v čem dělám už léta chybu.

S velkou nadějí jsem nasadila doporučené produkty. Jednalo se o několik léčivých hub a jednu bylinou tinkturu. V ten samý den, co jsem začala tinkturu kapat, se zarazil výtok. Pro mě neskutečný zázrak. Ani jakékoliv z léčiv nezabralo tak rychle. Dietu jsem změnila z - nejím nic, na - jím to, co má ráda slezina. Kupodivu v době, když jsem nejedla žádné cukry, bílou mouku, mléčné výrobky, fermentované výrobky, škrob, produkty z plísní… jsem na váze přibírala. Ve chvíli, kdy jsem dietu vyměnila, šla kila přirozeně dolů.

Takže i tento příběh má šťastný konec. Produkty užívám už druhým měsícem a musím zaťukat, nemám jediný problém. Dokonce se po té době začal zlepšovat můj celkový zdravotní stav a vyřešily se obtíže, se kterými jsem byla již dávno sžitá. A tak moje rada ženám, které trápí neustále gynekologické výtoky je: zkuste se obrátit na čínskou medicínu, protože ona v tom má jasno už tisíce let, kdežto naše moderní medicína si s námi neví rady. Jinak řečeno, příčina není vždycky tam, kde se ukazuje problém. Přeji vám všem mnoho zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz