Hlavní obsah

Chcete někoho opravdu vytočit? Usmívejte se, pište ano, děkuji, rozumím

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Chcete někoho opravdu vytočit?

Článek

Chcete někoho opravdu vytočit? Usmívejte se, pište ano, děkuji, rozumím, omlouvám se …

Nebojte se toho, opravdu. Buďte vlídní, lidem, kteří vás nesnášejí, zkrátka odešlete do tváře úsměv, poděkujte jim, řekněte jim, že jim rozumíte, projevte pochopení. A uznejte své vlastní chyby.

Oni totiž i lidé, kterým byste ani nepřišli na jméno, kupodivu chodí na WC nebo i na oběd, a reprodukují se úplně stejnou cestou, jakou jste přišli na svět i vy.

Tak jim těmi i nejobyčejnějšími gesty dejte najevo, že nejsou nic víc. To třeba v případě, že by se oproti vám stali najednou vedoucími, manažery, řediteli …

Avšak věřte, že i lidé úplně na vaší úrovni, nikoli jen té manažerské, jsou lidé. Pouze a jenom.

Takže navrhuji „ano, děkuji, rozumím, omlouvám se“.

A že v záhlaví uvádím „Chcete někoho opravdu vytočit?“ Až kohokoli z vás to „ano, děkuji, rozumím, omlouvám se,“ napadne nikoli jako návod, jak někoho vytočit, nýbrž jako návod, jak někomu udělat úplně normální lidskou radost, pak jste třeba udělali něco malého pro sebe i pro druhé.

Děkuji všem, kdož dočetli do konce, a ještě více těm, kdo z toho něco pro své vlastní dobro pochopili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz