Hlavní obsah
Hry

Táhni! Kvízový souboj: Máte rádi kvízy? Co takhle jeden vyzkoušet s přáteli?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pavel S

Táhni! Kvízový souboj

V tomto karetním kvízu budete testování ze všech možných okruhů otázkami, na které stačí odpovědět buď ano, nebo ne.

Článek

Tato vědomostní hra nabízí 121 oboustranných karet, na kterých jsou otázky typu ano/ne. Jako počítadlo správných odpovědí je zde použita krabička, která je rozkládací a přes její boky se provléká tkanička. Ta symbolizuje lano, kterým se týmy přetahují a posouvají blíž k vítězství.

Foto: Pavel S

Krabičku použijete jako arénu, v které přetahujete lano

Pravidla jsou jednoduchá. Hráči se rozdělí do dvou týmů a připraví si kartičky AnoNe. Otázky jsou vložené v krabičce, v záhlaví je napsána otázka, tu si hráči nahlas přečtou a doplní ji textem viditelným v okénku pod ní.

Foto: Pavel S

Kartičky se vysouvají a mění tak otázku, na kterou odpovídáte ano a ne

Týmy tajně vyberou svojí odpověď a současně odkryjí. Při shodě odpovědí se neděje nic, pokud uspěje jen jeden tým, své lano posune o jednu příčku k sobě. Karta s otázkou se povysune a v okénku se objeví nový text, tudíž nová možnost. Takto se karta povysune šestkrát, vše probíhá stejně s rozdílem u poslední možnosti, na tu se odpovídá slovně.

Foto: Pavel S

Na poslední otázku se odpovídá slovně, správná odpověď je jedna z předchozích otázek

S druhou kartou otázek se vaše lano pohybuje o 2 příčky, s třetí o 3 a tak dále. Vítězná příčka je šestá, ale tým který ji dosáhne, ještě nemá jisté vítězství. Prohrávající dostanou šanci se vrátit do hry pomocí nové otázky.

Foto: Pavel S

Cílové pole

Táhni! osloví všechny milovníky kvízových her. Záběr otázek je opravdu široký a každý si určitě najde své okruhy.

Foto: Pavel S

Témat je opravdu hodně, každý najde své

Použití krabice jako arénu a tkaničku k přetahování je originální způsob hlídání kdo vyhrává. Příprava je okamžitá a výhodou je množství hráčů. Pro zpestření jsou dodatečná pravidla, která využívají speciální pole a další návrhy. Otázek je spousta a jen tak se neohrají, což je u kvízových her zásadní.

Foto: Pavel S

Každé speciální pole dává nějaké možnosti

Týmový kvíz určený pro 2 až 20 hráčů s doporučeným věkem 12+ a herní dobou okolo 20 minut. Na český trh přináší vydavatelství Albi, které mi hru poskytlo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz