Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Věděli jste, že se můžete pomocí kystalů léčit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Vitková

krystaloterapie

Věděli jste, že se můžete léčit pomocí krystalů?

Článek

Léčba drahými kameny je známá už od Mezopotámie.

Dříve lidé neměli jinou možnost, než hledat pomoc v přírodě a všimli si, že některé kameny mají svůj energetický potenciál. Jejich obrovská síla se skrývá v informaci, kterou v sobě nesou, vyzařují energii, vysílají informace. Jedna z prvních metod léčby byla obkládání kamenů do okolí nemocného. Postupně si z kamenů lidé začali vyrábět různé amulety.

Zkusme si celé spektrum kamenů představit jako živé bytosti. Tak jako my, každý z nich má jinou vlastnost, nese v sobě jiný energetický potenciál a obsahuje různé informace. To vše závisí na okolnostech jak vznikaly, kde se nachází a co vše v průběhu vzniku na ně působilo.

Kameny vznikají díky geologickým procesům na Zemi, uvolňováním tepelné energie z nitra Země. Vznikají magmatickou činností, fyzikálními a chemickými procesy.

Čím průsvitnější kámen je, tím víc působí na duchovní rovinu - jemné energie. Čím víc je tmavší, tím víc působí do hmoty.

Při použití nezáleží na tom, jaké jste znamení. V každé životní fázi, v různých situacích a při nemocech se k Vám hodí jiný kámen.

Je to celkem logické. Když budete ve své celistvosti, můžete nosit jako amulet třeba křišťál, který posílí Vaše jemné energie. Život je ale proměnlivý, můžete se setkat s novými situacemi, kdy budete potřebovat spíše podporu ve hmotě. Není tedy nutné se stále držet jen jednoho druhu.

Foto: Pavla Urbanová

krystaly

Někdy je třeba opustit určité dogma a posunout se jinam.

Tak jako lidská bytost i kámen může vyčerpat svu energii. Pozná se to na tom, že ztratí svou barvu nebo lesk a nebo se úplně rozpadne. Proto je třeba o kameny také správně pečovat, aby sloužily tak jak mají. Nejlepší způsob očisty a nabití kamene je opláchnout kámen pod tekoucí vodou, nechat osušit, občas položit na sůl nebo zpátky na zem v přírodě.

Pokud zjistíte, že kámen dosloužil úplně, je vhodné ho vrátit zpátky do země.

Traduje se, že kámen se také nabíjí na slunci nebo za úplňku.

Zkuste se ale zamyslet, odkud kámen vlastně pochází. Není to právě ze země, z půdy?

A když necháte kámen dlouho na slunci, co se s ním stane? Nejspíš po nějakém čase ztmavne a popraská. Proto tento způsob nabíjení není úplně vhodný.

Jak tedy použít kámen k léčebným účelům…

- Můžete ho přiložit na místo kde je potřeba dodat tu správnou energii, masírovat valounkem kde bude působit přímo na danou oblast.

- Nosit jako amulet, to pak působí na celý organismus.

- Nápoj z kamenů. Jednoduše vložíte do džbánu pečlivě očištěný příslušný kámen a vodu pijete. Jak známo, voda funguje jako přenašeč informací.

- Nebo jednoduše postavíte kámen do své blízkosti.

Velmi zajímavou metodou lze z kamene získat esenci, která Vám pak může taktéž sloužit na pití nebo na oplach a obklady určitých částí těla. Esence léčivých kamenů se připravuje z drúzy metodou podle Hildegardy z Bingenu. Drúza (seskupení krystalů, které nerovnoměrně vyrostly na hornině)se zavěsí nad nádobu s vařící vodou tak, že se vodní pára kondenzuje na hrotech krystalu a její kapky stékají zpět do nádoby.

Co se týče zpracování krystalů a vlivu na organismus, není v tom rozdíl.

Je úplně jedno, jestli používáte surový kámen, hmatku nebo špici. Je to pořád ten samý kámen, nese v sobě stejnou informaci. Zkuste si představit, že jste třeba žena, která se jeden den namaluje, učeše, další den si upraví nehty, obleče si něco jiného na sebe… Pořád je to ta stejná žena, její vnímání se nemění, osobnost také zůstává stejná.

Léčba kameny je založena na přenosu informací, ne na chemické reakci.

Proto nikdy neužívejte část kamene vnitřně ať už v jakékoliv podobě.

Za každým onemocněním je nutné hledat duševní příčinu, nicméně pokud se rozhodnete využít léčivý potenciál drahých kamenů, je vždy nutné vyloučit, že onemocnění nedospělo už do té fáze, kdy je nutné vyhledat lékařskou pomoc.

Léčba kameny nemůže v pokročilé fázi nahradit léčitelskou ani lékařskou péči.

Její obrovská výhoda spočívá v tom, že je dostupná všem, je to čistá energie a nemá žádné vedlejší účinky.

Foto: Pavla Urbanová

křemeny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz