Hlavní obsah
Názory a úvahy

ANKETA: Novotný? Návrat slušnosti do politiky v praxi. Výsměch občanům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Hořák + (AI) DALL - E

Kontroverzní politik v posledních dnech ustál hrozbu vyloučení z ODS i přesto, že jeho vyhazov byl ještě před pár týdny téměř hotová věc.

Článek

Řeporyjský starosta Pavel Novotný a jeho působení v politice mě zaráží dlouhodobě. Jeho chování bylo, mírně řečeno, kontroverzní už v době jeho působení coby „dělníka bulváru“. U bulvárního novináře by se dalo jeho chování a působení na veřejnosti snad ještě přehlížet, ačkoliv z mého pohledu bylo za hranou téměř vždy. Pokud ale politik a člen vládní strany veřejně prezentuje své názory, v nichž uráží, a dokonce volá po násilí, způsobuje jeden skandál za druhým, je celkem s podivem, že se za něj mateřská strana stále bije a že její šéf, premiér republiky, který se chlubí vracením slušnosti do politiky, není schopen rázně zakročit.

Na sociální síti TikTok například Novotný uvedl, že „Češi by potřebovali válku“ a popisoval násilné scénáře jako „zabít dítě, podříznout ženu“. To považuji za silně nechutné a je s podivem, že tento výrok nebyl klasifikován jako trestný čin v době, kdy se lidé ženou k soudům za komentáře v diskusních fórech, kde prezentují své názory leckdy nesrovnatelně mírněji. Naposledy Novotný přestřelil svým komentářem k dceři Felixe Slováčka, když napsal, že nemá žádnou šanci v boji s rakovinou. Tím ukázal svoji pravou tvář ještě výrazněji.

Tehdy se zdálo, že od Novotného dají ruce pryč i jeho spolustraníci a jeho odchod z ODS je na spadnutí. Slušnost se k české politice mohla o malý kousek přiblížit a Petr Fiala s ODS mohli získat nějaké body od občanů. Stačilo jen pár týdnů a vše je jinak. Výkonná rada občanských demokratů „protekčního spratka“ - jak se Pavel Novotný ve své bulvární éře sám nazýval - ponechala ve straně a premiér Petr Fiala se za Novotného postavil s tím, že se Novotný omluvil a odpracuje si to 100 hodinami prospěšných prací. Marek Benda z ODS dokonce prohlásil „Musíme umět odpouštět“. Takto vypadá návrat slušnosti do politiky podle ODS.

Opět se ukázalo, že slibem nezarmoutíš a činy se českým politikům dělat stále nechtějí. Možná ví Pavel Novotný ještě ze své novinářské éry příliš. Třeba na někoho z ODS. Jinak si neumím dost dobře vysvětlit, proč je toto vulgární stvoření s násilnickými sklony stále součástí české politiky a jeho výroky za hranou zákona stále nikdo neřeší.

Má být Pavel Novotný stále součástí české politiky? Hlasujte v anketě!

Anketa

Měl by Pavel Novotný být součástí české politiky?
ANO
9,5 %
NE
90,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 21 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz