Hlavní obsah
Lidé a společnost

Vánoční přání? Letos jinak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Hořák + AI DALL-E

oslava státních úředníků

Dlouho jsem přemýšlel, co vám přát do nadcházejícího roku. Něco, co vyjadřuje absenci, nebo naopak přebytek v roce současném. Našel jsem to!

Článek

Kromě tradičních hodnot, jakými jsou zdraví, štěstí, láska a snad i bohatství, bych nám všem letos rád popřál do nového roku jeden úbytek. Úbytek státního aparátu!

Myšleno všech jeho zásahů. Chtěl bych, abychom nikdy nemuseli využívat jeho sociálního systému a žádat jej o podporu, či pomoc. Chtěl bych, aby ani bezpečnostní a zdravotní složky nemusely příliš často zasahovat do dění v naší zemi a měly méně práce, ale stejně tak bych nám všem přál, aby nás státní moc nechala na pokoji. Tak, abychom nemuseli kvůli její rozjedenosti sahat hlouběji do peněženek, abychom nemuseli přemýšlet co smíme říci a co ne, abychom z našich několikrát zdaněných výdělků nemuseli platit další a další vymyšlené daně, aby nám úředníci z měst nediktovali, jak a čím smíme topit na vesnicích a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Zkráceně nám všem, do nového roku 2024 přeji, abychom se sami naučili méně potřebovat stát a nepotřebné úředníky, méně na stát spoléhat, méně se jím řídit a umět vyjadřovat odpor i jinak než doma v obýváku. Méně nechávat stát strkat nos do našich životů a majetků. Naučme se spoléhat více na sebe a své blízké, nikoliv na úředníky. Státní moc rozhodně není zdravá a historicky nikdy nefunguje pro lidi samotné tak dobře jako pro jejich kontrolu a výběr z jejich kapes. Stát nás, sám o sobě, nikdy k lepším zítřkům nedovede!

Vlastně bych Vám přál ještě jednu věc. Přeji Vám, ať máte co nejvíce fyzického zlata, protože není zatíženo daněmi a na rozdíl od jiných majetků ani spojením s vaším jménem, čili je pro státní „oči“ neviditelné a přesto drží svojí hodnotu lépe než státní peníze.

S tím vám mohu pomoci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz