Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ve sněmovně běžně „sněží“, podle Pavla vše v pořádku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Hořák + DALL - E

Opět se mluví o kokainu ve sněmovně. Nic nového, jistě to není naposled.

Článek

Možná je to velká oběť ze strany poslanců, odhodlaných jednat dlouhé hodiny i za cenu poškození vlastního těla. Bohužel se s jejich výsledky můžeme domnívat spíš o poškození mozků. Jeden z projevů změny chování na této droze je například i pocit velikášství a moci, arogance. Těmito příznaky naši politici trpí dlouhodobě a snad se to i s každou vládou zhoršuje. Může to být příznakem zvýšené spotřeby bílého prášku v české politice?

Přesto, že tato „droga bohatých“ bez pochyby v celém světě k politikům a byznysmenům tak nějak nepřiznaně patří, děsí mě například vyjádření našeho prezidenta Pavla, který jen tak v klidu kauzu přešel slovy …

Myslím si, že je to věc sněmovny, co tam kdo požívá.
Petr Pavel

Opravdu je to jen věc sněmovny? K tomu se ještě vrátím. Zvláštní na Pavlově vyjádření je také fakt, že je to jen pár měsíců, co zamítl žádost o amnestii pro pár 70letých staříků, kteří dostali po pěti letech ve věznici mezi kriminálníky za to, že si pěstovali pár rostlin konopí na mastičky. Jeden z nich měl dokonce uznanou léčbu konopím. Tito senioři jistě byli pro naší zemi větším nebezpečím než parta „sjetých“ poslanců projednávajících důležité zákony týkající se široké veřejnosti. Jestli je to jen věcí sněmovny? Samozřejmě, že není! Nechci, aby o tom, o kolik se zvednou daně, jak se bude náš stát zadlužovat a kam bude posílat naše peníze a o dalších důležitých věcech rozhodoval někdo, kdo je na drogách způsobujících agresivní chování a pocit absolutní moci. Možná tak lze i vysvětlit bojechtivost některých vládních představitelů.

Můžeme se také bavit o tom, kdo ve sněmovně kokain dodával poslancům. Nelze samozřejmě bez důkazů nikoho obvinit, přesto přinejmenším zajímavě působí vyjádření brněnského zastupitele Matěje Hollana (Žít Brno) pro CNN Prima News.

Je to normální. Ve sněmovně kokain jede ve velkém. Ví to tam úplně všichni… Nosil to (Dominik Feri) mnoha politikům. Když odešel, tak mnoho poslanců řešilo, kdo je bude zásobovat.
Matěj Hollan pro CNN Prima News

Podle stejného politika má poslancům poskytovat krytí státní policie. Rozhodně nemohu souhlasit s prezidentem, že je to věc sněmovny. Je to věc nás všech a snaha najít poslance pod vlivem drog by měla být prioritou, stejně jako jejich ukázkový postih. Nenechme o našich životech rozhodovat panáky na kokainu!

zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz