Hlavní obsah
Názory a úvahy

Všichni prezidentští muži

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Public Domain --- https://www.sos.wa.gov/

S blížícím se termínem hlavních voleb ve Spojených státech tam roste nervozita a nejistota, zejména v souvislosti s tou volbou „velkou“, tedy prezidenta a viceprezidenta na další čtyři roky.

Článek

To, že je člověk starý ještě samo o sobě neznamená, že je neschopný nebo hloupý. Naopak, brát v potaz pouze věk hloupé je. Horší ovšem bývá, když spolu s věkem přichází opravdové stáří a s ním spojené neduhy. Horšící se zravotní stav, paměť, pohyblivost a schopnost se přizpůsobit stále se zrychlujícímu tempu našeho života.

Volby v USA jsou důležité v mnoha ohledech. Bude se rozhodovat nejen o tom, jak bude vypadat v USA domácí prostředí, jak se bude vyvíjet ekonomika a jaké budou daně, ale take o tom, jak bude vypadat svět kolem nás. USA je totiž hlavní vojenskou silou NATO, které jsme součástí a bez účasti ozbrojených sil USA by se NATO klidně mohlo rozpustit, protože vliv této organizace by povážlivě klesnul.

Takže rozhodně není jedno, kdo bude v Bílém dome působit. Mnoho lidí má za to, že volba hlavy státu v USA bude volbou „menšího zla“. Těžko říct. Faktem zůstává, že se bude opakovat souboj Trump/Biden. Každý z kandidátů má svoje „mouchy“, ovšem to se dá říct o každém z lidí na světě.

Ale já se upřímně zvolení „modrého“ (demokratického) kandidáta obávám. Nevím, kdo z nás by člověku, který nedokáže udržet myšlenku, v mnoha ohledech neví, kde se v daný okamžik nachází a je zjevně „uzavřen“ do svého podivného světa, svěřil třeba ohlídání brambor na plotně, natož pak kufřík s jadernými kódy. Já rozhodně ne. A v případě jeho zvolení a neschopnosti vykonávat úřad (což se stat může) za něj nastoupí viceprezidentka – Kamala Harris, kterou by v otázce inteligence přehádala i špulka nití z Mosilany, protože pohlaví, smysl pro rytmus, barva pleti a zvonivý smích samy o sobě neznamenají sebemenší předpoklad pro výkon tak odpovědné funkce, jakou hlava státu je.

I to, kdo řídí USA dnes, je mi záhadou. Joseph R. Biden Jr., takto 46. President USA, to rozhodně není. Budou to lidé kolem něj, jeho žena, zkorumpovaný a na kokainu závislý syn Hunter, případně vedení strany, která má ve znaku osla – DNC.

Já do toho nemám co mluvit, ostatně volit v USA nemohu, jen předkládám svůj pohled na věc.

Tím hlavním je, že já osobně, pokud bych měl ze dvou zvířat vybírat, přiklonil bych se ke slonovi daleko raději a s větší nadějí, než svěřit cokoli smysluplného právě oslu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz