Hlavní obsah
Cestování

Chorvaté fotí močící turisty a vysmívají se jim na sociálních sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

ilustrační foto

Chorvaté pokračují v boji proti neukázněným turistům. Po nastolení vysokých pokut se objevily hlídky uvědomělých občanů, které dokumentují cizince močící na veřejnosti. Fotografie poté slouží k výsměchu na sociálních sítích ze strany místních.

Článek

Chorvatští občané, kteří se postavili k problému turistů močících na veřejnosti, zesměšňují a dokumentují takové chování na sociálních sítích. Toto je další opatření v jejich boji proti neukázněným návštěvníkům zahraničí, jelikož byly už zavedeny vysoké pokuty.

Vzrušující zprávy z pařížských ulic! Sdílené koloběžky musí pryč

Turisté často cítí potřebu močit kdekoli, aniž by hledali veřejné toalety. Chorvaté však již ztrácejí trpělivost s tímto chováním.

Hlídky chorvatských občanů zdokumentují a zesměšní turisty, kteří si dovolí močit na veřejnosti, na sociálních sítích. Toto je další krok v jejich boji proti neukázněným cizincům, poté co byly zavedeny vysoké pokuty.

Místní občané ve Splitu, frustrovaní tímto chováním, začali fotografovat tyto neukázněné turisty a sdíleli jejich snímky na Facebooku. První taková fotografie byla fotografie ženy, kterou místní posměšně komentovali, že by si měla alespoň obout gumové boty.

Někteří však brání turisty a tvrdí, že problém leží na straně města samotného. Argumentují, že by město mělo poskytnout více veřejných záchodů.

První takovou fotografií byla žena středního věku, na kterou se místní smáli a komentovali, že by si mohla alespoň nasadit gumáky.

Podle portálu Dnevnik, ve Splitu platí přísná pravidla a za jejich porušení policie uděluje vysoké pokuty. Pokuta za pití alkoholu na veřejnosti je 150 eur (více než 3 500 korun), zatímco pokuta za močení nebo zvracení na veřejnosti činí 300 eur (více než 7 000 korun). Tato pravidla platí také v dalších chorvatských letoviscích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz