Hlavní obsah
Aktuální dění

Chorvatské město zakročilo proti aktivitě rekreantů a zveřejnilo fotky ze zátahu na plážích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Petr Janaš

Někteří rekreanti se v chorvatském městě Gradac vzbudili do nepříjemného rána. Město se rozhodlo, že radikálně zakročí proti turistům, kteří si přes noc nechávají osušky na pláži, aby si díky tomu obsadili ta nejlepší místa. Ilustrační foto.

Ačkoli rezervace preferovaných míst na plážích není úplně běžným jevem, dochází k ní. Obec Gradac se rozhodla toto porušování pravidel fair play potlačit a odstranila plážové rekvizity, které byly na plážích ponechány.

Článek

Zaměstnancům obce Gradac se podařilo odstranit plážové rekvizity, které zůstaly ležet na plážích v časných ranních hodinách. Doufají, že se tato zpráva dostane ke všem, kteří si chtějí rezervovat nejlepší místa na městských plážích.

Je možné, že budou podniknuty další kroky k postihu turistů, kteří porušují pravidla fair play. Město také plánuje vyvěsit velké cedule, které budou na toto porušování upozorňovat. Dalším problémem, který je třeba řešit, jsou nahromaděné odpadky na plážích, zejména po nedávných deštích, které často odlákají turisty.

Město Gradac je souostrovní město ležící na Jadranu v Chorvatsku. Má přes šest tisíc obyvatel, z nichž největší počet je italského původu.

Chorvatské město Gradac se nemilosrdně pustilo do boje s jedním z největších nepřátel letních dovolených – „rezervací“ výhodných míst na plážích pomocí osušek. Město se rozhodlo zakročit proti tomuto zvyku, který narušuje pravidla fair play a často způsobuje konflikty mezi turisty.

Na plážích města Gradac není dovoleno takto si rezervovat místa přes noc. Každé ráno by měla každá osoba mít stejnou šanci najít si výhodné místo u vody. Nicméně, někteří turisté se snaží tuto pravidla obcházet a své osušky nechávají na pláži přes noc.

Město se proti tomuto jednání rozhodlo zakročit. Ve své rázné operaci proti předčasným rezervacím, městští pracovníci v časných ranních hodinách odebrali všechny osušky a jiné plážové rekvizity, které byly na pláži ponechány přes noc.

„Dnes v časných ranních hodinách zaměstnanci městské samosprávy Gradac úspěšně odstranili plážové rekvizity, které zůstaly ležet na plážích,“ informovalo město Gradac na svých sociálních sítích. K příspěvku přiložili i fotografie z zátahu, na nichž jsou vidět hromady zabavených osušek.

Reakce na tuto akci byly vesměs pozitivní. Mnoho turistů vyjádřilo svůj souhlas s tím, že město se rozhodlo zakročit proti tomuto narušování pravidel. Někteří dokonce doufají, že tento přístup převezmou i další chorvatské přímořské oblasti.

Město Gradac tak ukázalo, že si váží svých návštěvníků a snaží se zajistit férové podmínky pro všechny. A vzkázalo tím všem, kteří si chtějí přivlastnit nejlepší místa na pláži: „Na našich plážích platí pravidla fair play!“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz