Hlavní obsah
Finance

Jste připraveni? Je čas požádat o vyšší mzdu nebo plat a získat to, co si zasloužíte!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: licence Canva

Více než tři roky jste nedostali v práci přidáno? Jste připraveni požádat o zvýšení mzdy a dostat to, co si zasloužíte? Vaše přínosy si zaslouží uznání ve formě finančního ohodnocení. Tak se nebojte a řekněte si o vyšší plat. Zasloužíte si ho!

Článek

Jste připraveni posunout svou kariéru na vyšší úroveň? Je čas požádat o vyšší mzdu (soukromá sféra) nebo plat (státní správa a místní samospráva) a získat to, co si zasloužíte! Než se však vrhnete do vyjednávání, nezapomeňte, že klíčová je příprava. Věnujte čas průzkumu a shromážděte všechny potřebné informace. Začněte tím, že si určíte nejnižší částku, kterou byste byli spokojeni vydělávat, a poté si stanovte realistickou horní hranici svého požadavku. To vám pomůže stanovit rozmezí, které bude rozumné a zároveň v souladu s vašimi cíli. Budete-li dobře připraveni, budete se cítit sebejistěji a připraveni pustit se do vyjednávání. Vyhrňte si tedy rukávy a připravte se na vyjednávání!

Při žádosti o zvýšení platu záleží na načasování. Musíte si vybrat správný okamžik, kdy zaměstnavatele oslovit a předložit mu svou žádost. Zvažte finanční situaci společnosti a také případné nedávné úspěchy, které by mohly posílit vaše argumenty. Načasování není jen o výběru správného okamžiku, ale také o vytvoření správného kontextu. Například pokud vaše společnost právě oznámila pozitivní finanční výsledky nebo pokud jste nedávno dokončili úspěšný projekt, může to být ideální doba pro nadnesení tématu zvýšení platu. Strategickým načasováním své žádosti zvýšíte šanci na kladnou odpověď.

Když konečně přijde čas na rozhovor se zaměstnavatelem, přistupujte k němu konstruktivně. Nezapomeňte, že nejde o to, abyste požadovali více peněz, ale abyste prokázali svou hodnotu a přínos pro organizaci.

Buďte připraveni prokázat, proč si na základě svých dovedností, zkušeností, vzdělání a přínosu pro společnost zasloužíte vyšší mzdu nebo plat. Použijte podrobný průzkum, abyste podpořili své argumenty, a ukažte, jaký měla vaše práce pozitivní dopad na organizaci. Přistupujte k rozhovoru jako k oboustranně výhodnému vyjednávání, z něhož mohou mít prospěch obě strany. Zachováním konstruktivního tónu a zaměřením se na hodnotu, kterou přinášíte, zvýšíte pravděpodobnost úspěšného výsledku.

Jste tedy připraveni převzít kontrolu nad svou finanční budoucností? Postupujte podle těchto tří kroků – velmi důkladná příprava, přesné načasování a konstruktivnost – a s důvěrou si řekněte o vyšší mzdu nebo plat. Díky správné přípravě, strategickému načasování a pozitivnímu myšlení můžete svůj případ efektivně prosadit a zvýšit tak své šance na zasloužené zvýšení platu. Je na čase se zvednout a vydělat si to, za co si zasloužíte!

Bojíte se říct si o vyšší mzdu nebo plat?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz