Hlavní obsah

Obscene Extreme, ale bez strachu nebo omezení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Veselý Martin, licence ČTK, Profimedia

Před nedávnem, na poli známém jako bojiště v Trutnově, proběhl hudební festival Obscene Extreme. Již počtvrté se tato lokace stala dějištěm tohoto jedinečného festivalu.

Článek

Naprosto jedinečný festival Obscene Extreme , který letos opět překonal veškerá očekávání. Obscene Extreme je hudební festival s nezaměnitelným podpisem, který se od svých počátků v roce 1999 vymyká z davu konvenčních festivalů. Jde o událost, která je známá pro svoji alternativní a extrémní hudbu, zvláště grindcore a death metal, ale taky pro svůj přístup a atmosféru.

Tento ročník Obscene Extreme byl plný vzrušení, energie a hlavně hudby, která rezonovala po celém bojišti. Festivalu se zúčastnilo snad ještě více lidí, kteří se do Trutnova sjeli z různých koutů světa, aby se podíleli na této unikátní události. Navzdory restrikcím spojeným s pandemií se organizátorům podařilo připravit bezpečné a přesto neskutečně intenzivní setkání fanoušků extrémní hudby.

Jednou z hlavních atrakcí tohoto ročníku byly koncerty kapel, které se na pódiu vystřídaly. Bylo tu vše od tradičního grindcore, přes death metal až po hardcore punk. Každá skupina předvedla něco unikátního a přispěla tak k vytvoření nezapomenutelné atmosféry.

Nicméně, Obscene Extreme není jen o hudbě. Je to také o společenství, vzájemné toleranci a respektu. Na festivalu nebylo místo pro jakoukoliv formu diskriminace či nenávisti. Bylo to místo, kde se lidé mohli setkat, pobavit se a sdílet svůj zájem o extrémní hudbu bez strachu nebo omezení.

Kolektivní extáze, která se v průběhu festivalu objevila, byla až dojímavá. Bylo to jako jedna velká rodina, kde každý měl své místo a byl vítán. Přes den se koncertovalo a v noci se tancovalo pod hvězdami. To všechno doprovázeno zvukem grindcore a death metalu.

Ohlédnutí za letošním ročníkem hudebního festivalu Obscene Extreme v Trutnově přináší pocit nostalgie, ale také naděje na další ročník. Je to událost, která dokazuje, že hudba má sílu spojovat lidi a překonávat bariéry. A ačkoliv je Obscene Extreme festival extrémní hudby, je především o lidech, kteří si tuto hudbu užívají.

Pokud jste tedy fanouškem extrémní hudby a nebojíte se nových zážitků, pak by Obscene Extreme měl být na vašem seznamu událostí, které stojí za to zažít. A kdo ví? Možná se příští rok setkáme na bojišti v Trutnově.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz